Štab za vanredne situacije Kruševca: Grad Kruševac obustavlja refundiranje troškova sahrane preminulih od korona virusa

Štab za vanredne situacije Kruševca: Grad Kruševac obustavlja refundiranje troškova sahrane preminulih od korona virusa

NOVE ODLUKE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE: Kruševac prestaje sa refundiranjem troškova sahrana preminulih od kovida

IZ gradskog budžeta Kruševca više se neće refundirati troškovi sahrane preminulih lica od zarazne bolesti COVID-19, odlučeno je na sednici Štaba za vanredne situacije grada.

Zaključci na zasedanju,kako se navodi, doneti su u skladu sa epidemiološkom situacijom, koja je od aprila 2020.godine uvela praksu da se troškovi sahrane,ali i prevoz tela i obezbeđivanje opreme za radnike koji preuzimaju tela građana Kruševca preminulih od posledica virusa korona, obezbeđuju iz gradskog budžeta bez obzira na to da li se smrtni slučaj dogodio u Kruševcu ili u zdravstvenim ustanovama van Kruševca.

Prema podacima ZZJZ Kruševac, od početka epidemije, sa teritorije grada od posledica KOVID infekcije preminulo je 436 lica.

– Po preporuci i obaveštenju Zavoda za javno zdravlje Kruševac i Doma zdravlja Kruševac, punkt za masovnu imunizaciju u Hali sportova izmešta se u ambulantu Dijagnostičkog centra,a SJP Sportski centar se nalaže da objekat hale vrati u prvobitnu namenu – stoji među zaključcima Štaba za vanredne situacije.

Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje predloženo je da nastave medijsku kampanju o važnosti i značaju imunizacije stanovništva, putem štampanih i elektronskih medija na teritoriji grada Kruševca.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/1013876/nove-odluke-staba-vanredne-situacije-krusevac-prestaje-refundiranjem-troskova-sahrana-preminulih-kovida

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply