Srđan Dragojević dobio nagradu „Zlatnu kacigu“ za životno delo

Reditelj Srđan Dragojević

Reditelj Srđan Dragojević dobitnik je nagrade za životno delo, a dramski pisac i scenarista Radoslav Lale Pavlović titule Vitez od Čarapanije, odlučio je danas Savet 21. Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“ u Kruševcu

 Reditelj Srđan Dragojević

Reditelj Srđan Dragojević

Reditelj Srđan Dragojević dobitnik je nagrade za životno delo, a dramski pisac i scenarista Radoslav Lale Pavlović titule Vitez od Čarapanije, odlučio je danas Savet 21. Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“ u Kruševcu.

U obrazloženju Saveta, koje je pročitao direktor Kulturnog centra Kruševac Miroslav Smiljković podseća se da je Dragojević, kao mlad reditelj snimio tinejdzersku komediju „Mi nismo anđeli“, a posle toga i ratnu dramu po tekstu Vanje Bulića, „Lepa sela, lepo gore“.

Navedeno je i da izdao tri zbirke pesama, a za jednu od njih „Knjiga akcione poezije“ je dobio i nagradu „Branko Radičević“ 1986. godine.

Dramskog pisca i scenaristu Radoslava Laleta Pavlovića, takođe je po mišljenju Saveta, preporučila biografija.

„Kroz njegov rad vidi se da veruje u sebe, u svoj talenat, uverenja, u pozorište, u narod kome pripada srcem i dušom“ – istakao je direktor Kulturnog centra i podsetio da je Pavlović autor više pozorišnih komada – „Savremenik“, „Šovinistička farsa“, „Mala“…

Nagrade i priznanja 21. Festivala „Zlatna kaciga“, koji pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture organizuje Kulturni centar Kruševac, biće uručene 1. aprila na završnoj večeri Festivala.

U Kulturnom centru ističu da je „Zlatna kaciga“ postala najznačajniji srpski Međunarodni festival humora i satire i jedan od prestižnih evropskih festivala na kome je samo ove godine učestvovalo 417 autora iz 40 zemalja.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply