Sramna poruka na Fejsbuk stranici FK Napretka upućena Novom Pazaru: „Ruka ruci, nismo turci“

Pazarci u šoku zbog poruke Napretka “Ruka ruci, nismo Turci”

FotoL: Starsportphoto

Utakmica između fudbalera Napretka i Novog Pazara u 19. kolu Superlige u Kruševcu, uprkos nekim najavama, završena je „fer i sportski“, ali je pozitivan utisak pokvaren posle meča neprimerenom porukom na zvaničnoj fejsbuk strani domaćeg tima.

Iz Novog Pazara odmah su reagovali saopštenjem i zatražili da se oglasile najviši fudbalski organi.

“Novi Pazar je bodom osvojenim u Kruševcu na najlepši način završio prvi deo sezone. Suprotno najavama koje su prvo potekle od određenih fudbalskih ljudi izvan Novog Pazara i prema kojima je postojala opravdana sumnja u objektivnost sudijskog tima koji će voditi utakmicu Napredak – Novi Pazar, pokazalo se da su strepnje bile bezrazložne”, navode iz Pazara.

Iz tog razloga je, kako se ističe, Upravni odbor FK Novi Pazar odmah po završetku utakmice pod Bagdalom izrazio potrebu da se još jedanput oglasi.

“Zahvaljujemo se sudijskoj četvorci predvođenoj Danilom Grujićem na odličnom obavljenom poslu i zaista besprekornom suđenju. Bili bismo prezadovoljni da na svim narednim utakmicama koje budemo gostovali ili bili domaćini imamo ovakvo profesionalno i dobro suđenje. Naše sumnje podstaknute tvrdnjama iz više izvora nisu se obistinile. Zbog toga se izvinjavamo celokupnoj fudbalskoj javnosti i Fudbalskom klubu Napredak i ujedno veliko hvala domaćinu na izvanrednom gostoprimstvu, kao i na fer i korektnoj igri”.

“Na delu su pokazali da su bili i ostali primer kako se dočekuje dugogodišnji sportski rival. Međutim, neprijatno smo iznenađeni da se na zvaničnoj fejsbuk stranici Napretka odmah po završetku utakmice pojavio natpis – ” Ruka ruci, nismo Turci. Napredak 0:0 Novi Pazar”. Zapanjeni smo da se na ovakao uvredljiv i nacionalistički način izveštava fudbalska javnost o rezultatu jedne utakmice.

Neprimereno je i nije u sportskom ili bilo kojem duhu da se vređa klub bogate tradicije, kakav je Novi Pazar, navode iz kluba.

“Da se kojim slučajem ovakva netolerantnost namerno potkrala Novom Pazaru završili bismo na stubu srama i zaradili osudu celokupne javnosti. Zato ćemo od najviših fudbalskih organa tražiti da odmah reaguju i spreče uplitanje neprimerenog i nacionalističkog rečnika prema sportskom Novom Pazaru”, zaključuju iz FK Novi Pazar.

Inače, fejsbuk stranica je povezana sa zvaničnim sajtom kluba, ali na samoj stranici u opisu piše da je to “nezvanična stranica fudbalskog kluba koji uređuju nezavisni novinari”. U svakom slučaju, upravo povezanost sa sajtom kluba govori da je uprava dala odrešene ruke da se na ovaj način vodi stranica, što je sa razlogom izazvalo ogorčenje gostiju.

Izvor: Nova.rs

Link: https://nova.rs/sport/fudbal/pazarci-u-soku-zbog-poruke-napretka-ruka-ruci-nismo-turci/

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply