Sporazum NSZ i grada Kruševca o realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja

NSZ

Grad Kruševac i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) – Filijala Kruševac potpisali su Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa i mera aktivne politike zapošljavanja između ova dva subjekta. Sporazum su potpisali gradonačelnik Bratislav Gašić i direktor Filijale NSZ Kruševac Predrag Marković.

NSZ

Sporazumom su predviđena sredstva u ukupnom iznosu od 81,8 miliona dinara, od čega Grad učestvuje sa 41 milion, a NSZ sa 40,8 miliona.

Sredstva su namenjena zasubvenciju za samozapošljavanje – 32 miliona dinara, otvaranje novih radnih mesta – 30 miliona dinara i javne radove – 19,8 miliona dinara

– Ovo je za Grad Kruševac veoma bitan sporazum, jer na ovaj način želimo da što više pomognemo našim sugrađanima da u narednom periodu dođu do novih radnih mesta. Grad će aplicirati za još neka sredstva, tako da očekujemo još minimum 20 miliona za ovakve namene – izjavio je gradonačelnik Bratislav Gašić.

– Sva dodatna obaveštenja i nedoumice, svi naši zainteresovani sugrađani moći će da dobiju u našoj Filijali, a ova sredstva koja je izdvojio Grad i NSZ su najviša u Srbiji – istakao je direktor Filijale NSZ u Kruševcu Predrag Marković.

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Jednoglasnom odlukom, profesorka dr Radmila Maksimović dobitnica je Svetosavske nagrade Kulturnog centra Kruševac za 2021. godinu, žena koja je majka, doktorka, sportista, kulturni radnik, borac za očuvanje životne sredine nauka, zapaženu ulogu ima u mnogim poljima - prosvetni rad, sport, književno stvaralaštvo, promocija ekologije, širenje i negovanje svetosavlja uz poštovanje korena, porodice kao institucije, tradicije i nacionalnog identiteta
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply