Spisak firmi koje su finansirale Cecin novogodišnji koncert: Radnici ne primaju plate, veliki dužnici najveći finansijeri!

GAŠIĆ SREDIO: Javno preduzeće nema para za plate, ali ima za Cecin koncert – Među finansijerima novogodišnjeg koncerta Svetlane Cece Ražnatović u Kruševcu nalaze se javna preduzeća koja radnicima ne isplaćuju plate, saznaje Teleprompter.rs.

 

Odbornici u Skupštini Grada Kruševca uputili su Gradskom veću zahtev da im se dostavi spisak finansijera novogodišnjeg koncerta Svetlane Cece Ražnatović.

 

Među najvećim finansijeram Cecinog koncerta u Kruševcu nalaze se državna preduzeća koja radnicima ne isplaćuju plate.

“Kruševacput” uplatio je u gradski budžet pola miliona dinara za Cecin koncert.

To preduzeće već duže vreme muku muči sa isplatama plata, a radnici su 2014. godine štrajkovali zbog neisplaćenih zarada.

Pored više desetina privatnih donatora koji su donirali po 50.000 dinara, najveći donatori ipak su bile državne firme.

“Trayal korporacija” koja se nalazi u procesu restrukturiranja uplatila je takođe pola miliona dinara, dok je “Dunav osiguranje” doniralo 200.000 dinara.

“Trayal korporacija” i “Dunav osiguranje” bili su sponzori Cecinog koncerta.

Podsetimo da je Vojska Srbije po naređenju ministra Gašića na Cecinom koncertu pripremala hranu i piće.

 


Gašićeve firme i dalje na budžetu

Kruševačke odbornike interesovalo je koliko je budžetskog novca prebačeno na račun firme “ADD Productions” koja se nalazi u vlasništvu Gašićeve žene.

Kako se navodi u odgovoru Gradskog veća, iz budžeta grada na račun Gašićeve firme prošle godine prebačeno je više od 1,2 miliona dinara.

Takođe, na račun firme “BNZ Higijenic”, čiji je suvlasnik Gašićev sin Vladan, iz gradskog budžeta prosleđeno je 420.000 dinara.

Podsetimo da Agencija za borbu protiv korupcije protiv ministra Gašića vodi postupak zbog sukoba interese upravo zbog ta dva preduzeća. Agencija je utvrdila da je Gašić bio u sukobu interesa kada je, kao gradonačelnik Kruševca, zaključio ugovore s firmama u vlasništvu njegove supruge i sina.

Izgleda da se Gašić uopšte nije uplašio, pa je Grad Kruševac nastavio da finansira njegove firme.

 

Objavljeno na Teleprompteru.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply