SNS doktorka istovremeno prisutna na dva radna mesta, u Bolnici u Kruševcu i kao poslanik u Skupštini Srbije!

Stigla i na izložbu SNS: Dr Barišić

ZA PLATU RUŠI ZAKONE FIZIKE Kako je poslanica SNS-a bila u isto vreme na dva mesta – Narodna poslanica SNS iz Kruševca dr Dragana Barišić uspela je da sruši zakone fizike i bude na dva mesta u isto vreme.

Stigla i na izložbu SNS: Dr Barišić

Foto: S. Milenković / RAS Srbija Stigla i na izložbu SNS: Dr Barišić

To joj je, ako je verovati zvaničnim evidencijama, pošlo za rukom tako što je prošle godine u isto vreme sedela u Skupštini Srbije i obavljala posao psihijatra u kruševačkoj Opštoj bolnici sa punim fondom časova!

 

Prema zvaničnim podacima, dr Dragana Barišić je u 2015. godini prisustvovala na 167 sednica državnog parlamenta. Međutim, u izveštaju kontrole Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje navodi se podatak da „radna lista Psihijatrijskog odeljenja sadrži podatke da je zaposleni radio pun fond časova za svaki mesec za čitav kontrolisani period“, odnosno prvih šest meseci prošle godine.

– Sasvim je jasno da zaposleni koji obavlja funkciju narodnog poslanika određeni vremenski period provodi u aktivnostima koje zahteva navedena funkcija i da ne može biti prisutan na svom radnom mestu u kontinuitetu – stoji u izveštaju RFZO u koji je „Blic“ imao uvid.

Foto: S. Milenković / RAS Srbija

Kontrolom je utvrđeno i da se podaci iz radne liste i obračunskih listića dr Dragane Barišić ne slažu.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, dr Dragana Barišić je od aprila 2014. godine do januara ove godine od Opšte bolnice primala 70.000 dinara mesečno, 27.000 kao poslanički dodatak u Skupštini Srbije i još 10.000 dinara kao članica Upravnog odbora Zavoda za javno zdravlje.

167 sednica parlamenta na kojima je dr Barišić prisustvovala u 2015. godini

Nakon izveštaja komisije Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, od 28. januara 2016. godine Barišićeva je na stalnom radu u Narodnoj skupštini, gde prima 70.000 dinara.

Doktorka: Sve po pravilima

Dragana Barišić tvrdi da je dostavila dokumentaciju.

– Ostala sam u radnom odnosu u bolnici dok sam za rad u Skupštini dobijala poslanički dodatak koji je iznosio 30.000 dinara, a posle smanjenja 27.660 dinara. Moguće je da je kontrolisan neki mesec kada nije bilo zasedanja.

Bolnica bez komentara

U Opštoj bolnici Kruševac nisu želeli da komentarišu izveštaj komisije RFZO, uz napomenu da u ovoj ustanovi radi samo jedan narodni poslanik kojem trenutno miruje staž. Inače, Opštoj bolnici je nakon kontrole naloženo da RFZO vrati više od 2.500.000 dinara zbog raznih propusta i grešaka u obračunima.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply