SNS departizacija – popadija i dalje zloupotrebljava svoj položaj

Gorana Tomanović Jović je za kratko vreme postala veoma poznata u Kruševcu iako se relativno skoro, pre samo par godina, doselila u grad, prateći svog supruga Lazara Jovića, koji je dobio svešteničku službu u Kruševačkoj eparhiji.

Mlada direktorka kruševačke filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, koja tu funkciju obavlja tek nešto duže od godinu dana, svojim ponašanjem i načinom ophodjenja sa kolegama i poslovnim partnerima malo koga je ostavila ravnodušnim, a stekal je i nacionalnu popularnost kao “lepa popadija“ zahvaljujući par tekstova o njenom postavljenju koje je objavio “Blic“.

Svoj uticaj je iskoristila da osam meseci drži na bolovanju svoga supruga Lazara Jovića, i to u trenutku kada je on suspendovan od strane episkopa kruševačkog Davida, pošto je protiv njega pokrenuta optužnica pred Crkvenim sudom u 10 tačaka, uglavnom zbog finansijskih malverzacija. Posebnu težinu svemu daje činjenica da bolovanje njenog muža odobrava lekarska komisija filijale kojom ona upravlja, isplaćuje takodje RFZO a ovlašćenje da kontroliše bolovanja ima upravo direktorka filijale. Bračni par Tomanović Jović na ovaj način zatvara krug pošto je Lazar Jović, u vreme dok je kao sekretar Vladike Davida bio najuticajniji sveštenik Eparhije, svoju suprugu fiktivno zaposlio u Eparhiji isplaćuju ći joj platu za nepostojeći posao, na koji ona nije ni dolazila. Sada je izgleda došlo vreme da se zamene uloge i da direktorka malo izdržava o trošku svoje firme!

Moć položaja Gorana Tomanović Jović proističe iz lične naklonosti aktuelnog ministra odbrane i potpredsednika SNS Bratislava Gašića, koji je lično izgurao njeno postavljenje uprkos negodovanju u samoj stranci, gde na mladu direktorku mnogi ne gledaju sa simpatijama. Ona sebe predstavlja kao istaknutog i važnog člana SNS iako nema ni jednu stranačku funkciju, davajući sebi slobodu da organizuje podelu stranačkog glasila u prostorijama filijale, a svoju stranačku opredeljenost je istakla i postavljanjem loga SNS svojoj Facebook stranici.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply