SNEŽNI POKRIVAČ U KRUŠEVCU OKO 30 CENTIMETARA: Sneg može da ugrozi rane sorte voća! SVI PUTEVI PROHODNI

SNEŽNI POKRIVAČ U KRUŠEVCU OKO 30 CENTIMETARA: Sneg može da ugrozi rane sorte voća! SVI PUTEVI PROHODNI

SNEŽNI POKRIVAČ U KRUŠEVCU OKO 30 SANTIMETARA: Sneg može da ugrozi rane sorte voća! SVI PUTEVI PROHODNI

Foto: Kurir/Ž.M.

KRUŠEVAC -U Kruševcu je tokom noći i danas palo je oko 30 centimetara snega, koji je vlažan i težak, a na područjiuma ispod Jastrepca i Kopaonike je i veći.

Temperatura u gradu jutros je bila minus jedan stepen, a najviša dnevna u toku dana je stigla do drugog podeljka iznad nule, kažu meteorolozi. Radnici JKP “Kruševac” započeli su čišćenje gradskih i seoskih ulica, a ekipe “Kruševac puta” su angažovane na regionalnim i magistralnim putevima u Rasinskom okrugu, ali i znatno šire.

foto: Ž.M.
Prema proceni stručnjaka, sneg neće oštetiti većinu voćnih vrsta koje su renutno u fazi cvetanja, a problem može biti kod kajsija i bresaka ranije vegetacije. Putevi u Rasinskom okrugu prohodni, na kolovozu do deset centimetara ugaženog snega. Svi državni putevi i ulice prvog i drugog prioriteta u Rasinskom okrugu su prohodni, podaci su izpreduzeća „Kruševacput“, koje je zaduženo za održavanje puteva u Okrugu-

– Svi državni putevi su prohodni kao i ulice prvog i drugog prioriteta. Na njima ima do deset centimetara ugaženog snega, po negde se saobraćaj odvija otežano, a sneg može biti potpuno očišćen tek kada stanu padavne – rekao je Ignjat Vidaković, direktor službe održavanja puteva u „Kruševacputu“. Mehanizacija radi neprestano, a na terenu je dvadesetak kamiona, 12 građevinskih mašina i stotinak radnika.

foto: Kurir/Ž.M.

Naveo je i da je „Kruševacput“ od početka sezone za oko hiljadu kilometara puteva i ulica, koliko održava u Rasinskom okrugu, ali i na području Vrnjačke Banje, Kraljeva, Kragujevca, Ražnja, Rekovca, utrošio oko dve hiljade tona rizle i hiljadu i po tona soli. U Rasinskom okrugu to preduzeće održava oko 550 kilometara puteva i ulica.

Prema podacima Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Gradske uprave Kruševac, a na osnovu informacija nadležnih službi, grejanje imaju svi korisnici Toplane, u snabdevanju električnom energijom nije bilo prekida, vodosnabdevanje je stabilno. U Hitnoj pomoći nije povećan broj intervencija. Spisak o neprohodnim ili loše očišćenim putevima na području 23 mesne zajednice, koji je sačinila Služba mesnih zajednica, je dostavljen gradskom Odeljenju za inspekcijske poslove.

Kurir.rs/Ž. M.

Foto Ž. M.

Izvor: kurir.rs

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3433995/snezni-pokrivac-oko-30-centimetara-sneg-moze-da-ugrozi-rane-sorte-voca-svi-putevi-prohodni

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply