Smenjeni svi nepodobni direktori koji nisu iz vlasti Kruševcu

smena direktora

NAPREDNJACI I SOCIJALISTI POSTAVLJAJU SVOJE KADROVE – U roku od samo nekoliko dana u Kruševcu su smenjeni direktori četiri značajne instituacije – Zdravstvenog centra, Specijalne bolnice Ribarska Banja, Narodne biblioteke i Gimnazije. Na njihova mesta postavljeni su članovi SPS, DSS i SNS.

smena direktora

Vojkana Kulića, direktora Zdravstvenog centra, koji je na toj funkciji od novembra 2004. godine, trebalo bi da zameni neurolog Slobodanka Jotić. Kulić tvrdi da nije dobio nikakvu informaciju o smeni i da ga nije moguće smeniti, jer je njegova funkcija izborna.

– Izabran sam na konkursu koji je bio raspisan 28. februara 2012. godine na mandat od četiri godine. Već duže vreme prave se razne spekulacije o mojoj smeni. Direktor Zdravstvenog centra se bira, a ne postavlja, dok ministar zdravlja samo potvrđuje odluku konkursne komisije. – objašnjava Kulić.

Vladimir Tasić, advokat i lider kruševačkih socijalista, međutim, tvrdi da su Kulić i Branislav Katančević, smenjeni direktor Specijalne bolnice Ribarska Banja, bili direktori nelegalno, jer im je to bio treći mandat, na šta nemaju pravo.

– U Zdravstvenom centru imamo status kvo već dve godine, a rukovodstvo je opstruisalo podelu na Bolnicu i Dom zdravlja. Imali smo i dosta zahteva zaposlenih da dođe do promena. – obrazlaže Tasić.

Za Slobodanku Jotić se priča da je školska drugarica Slavice Đukić Dejanović, ministarke zdravlja. U Ribarskoj Banji doktora Katančevića, koji je prošle sedmice pristupio Demokratskoj stranci, zamenio je dr Dušan Šokorac, takođe blizak socijalistima.

Bratislav Gašić, potpredsednik SNS i gradonačelnik Kruševca, uverava nas da smena u Ribarskoj Banji nema nikave veze sa politikom.

Krajem prošle sedmice došlo je do smene i u Narodnoj biblioteci Kruševac. Dugogodišnju direktorku Sonju Veljković zamenila je Violeta Mihajlović, članica SNS. Jedan od prvih poteza nove direktorke bio je da otkaže već zakazanu izložbu fotografija o srpsko – albanskim brakovima koja je trebalo da se održi u Biblioteci za mlade. Zanimljivo da su radikali pokušali da 2008. godine smene Sonju Veljković, ali ih njihov poduhvat sprečio tadašnji ministar kulture, Kruševljanin Nebojša Bradić.

Do promene je došlo i u kruševačkoj Gimnaziji. Nova direktorka je Biljana Dačić, profesorka francuskog jezika i istaknuta članica DSS. Dačićka je zamenila Dobrivoja Grčaka koji je na direktorsku funkciju došao pre nešto više od dve godine uz snažnu podršku svoje stranke, URS, uprkos protivljenju većine profesora. URS nije u lokalnoj vlasti, pa je ova smena, na neki način, bila očekivana.

U narednih dvadesetak dana očekuju se smene svih direktora iz redova Pokreta za promene. Direktorsko mesto u TV Kruševac dobija SNS, u Kulturno – prosvetnoj zajednici Jedinstvena Srbija, a još nisu poznata kadrovska rešenja za Centar za stručno usavršavanje kadrova, Centar za osobe sa invaliditetom i u Turističkoj organizaciji. Mogućnost smene se pominje i u Domu za decu „Jefimija“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply