Smanjuje se broj zaraženih Korona virusom u Rasinskom okrugu, 2 zaražena pacijenta u Kruševcu, 1 u Varvarinu, jedna osoba preminula iz Kruševca

PREMINUO PACIJENT IZ KRUŠEVCA: Smanjuje se broj potvrđenih u Rasinskom okrugu


IAKO se već danima broj zvanično novopotvrđenih slučajeva korona-virusa u Rasinskom okrugu smanjuje, jedan pacijent iz Kruševca je preminuo i to je 50. smrtni slučaj u okrugu koji se od početka epidemije dovodi u vezu sa KOVID-infekcijom.

Zabeležena su i dva novoobolela lica iz Kruševca, dok je jedan potvrđen slučaj iz Varvarina.

Na teritoriji okruga do sada je potvrđeno 1.434 slučajeva oboljevanja, od čega najviše u Kruševcu-868. U Aleksandrovcu je zabeleženo 257 jedinstvenih pozitivnih nalaza, u Brusu-113, Trsteniku-80, dok je najmanje potvrđenih slučajeva registrovano u Varvarinu-63,donosno u Ćićevcu, gde je 10 slučajeva manje.

Foto: S.BABOVIĆ

U kovid ambulanti se beleži oko 20 prvih zdravstvenih pregleda. Nešto više lica,oko 30, javi se radi komercijalnog testiranja na dnevnom nivou i ono je, kako je predočeno u Domu zdravlja od prošle nedelje moguće u krugu ambulante “14.oktobar”, ali u posebnom montažnom objektu.

Trend manjeg broja novopotrvđenih ili sumnjivih slučajeva vidi se i u bolnici, budući da je na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševca trenutno hospitalizovano 14 lica.

Ukupno se 1.227 pacijenata smatra izlečenim. Pod zdravstvenim nadzorom je 4.145 lica iz okruga.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/912362/preminuo-pacijent-krusevca-smanjuje-broj-potvrdjenih-rasinskom-okrugu

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply