Skupština Kruševca donela Odluku o budžetu grada Kruševca za 2015. godinu

Skupstina Krusevca

Na sednici Skupštine grada, većinom glasova usvojena je Odluka o budžetu grada  Kruševca, koji će u 2015. godini iznositi skoro  dve milijarede i 805  miliona dinara. Odbornici su usvojili i program razvoja grada Kruševca za 2015, sa projekcijama za 2016. i 2017. godinu.

Skupstina Krusevca

 

Budžet je projektovan u skladu parametrima makroekonomske politike, uvažava preporuke Vlade Srbije o štednji na svim nivoima i za oko pet odsto je manji od prošlogodinjeg istakao je u ekspozeu, obrazlažući predlog odluke, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

 

Ne mogu se samo  štednjom sprovoditi reformske mere, istakao je šef odborničke grupe Demokratske stranke mr Desimir Pavlović uz ocenu da budžet Grada Kruševca nema razvojne momente, dok je po mišljenju šefa odborničke grupe Zajedno za Kruševac Miodraga Đidića projekcija budžeta krajnje nerealna.

Oko 23 odsto budžeta grada odnosno  preko 500 miliona dinara, opredeliće se za održavanje postojeće infrastrukture i investicije što je za nekoliko procenata više od prethodnog četvorogodišnjeg proseka, istakao je pomoćnika gradonačelnika za ekonomski razvoj, investicije i finansije Miroljub Ćosić.

Odbornici su usvojili program razvoja grada Kruševca za 2015, sa projekcijama za 2016. i 2017. godinu. Prioritet u realizaciji imaće već započete investicije i aktivnosti za koje se steknu realni uslovi za finansiranje u oblastima: vodosnabdevanje i kanalizacija, rekonstrukcija i izgradnja ulica i puteva, gasifikacija i toplifikacija, osnovno i srednje obrazovanje, dečja i socijalna zaštita i ekonomski razvoj.

Gradonačelnik Dragi Nestorović kazao je da će, zbog otklanjanja posledica poplava, jedan deo investicija biti nastavljen i u narednoj godini, kao i da će pažnja biti usmerena ka razvoju sela. Izglasan je i Program uređivanja građevinskog zemljišta i ulaganja u komunalne objekte i puteve za 2015. godinu, kao i izmene odluka o lokalnim administrativnim i komunalnim taksama.

U nastavku zasedanja odornici Skupštine grada Kruševca usvojili su Odluke o izmenama i dopunama odluke o kriterijumima i merilima za utvrđivanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, o uređenju grada, održavanju čistoće i podizanju i održavanju zelenih površina na teritoriji grada Kruševca.

Zeleno svetlo dobio je Lokalni akcioni plan zapošljavanja grada Kruševca za 2015. godinu, dokument u kome se definišu ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja Grada i daju odgovori na pitanja kakvo je stanje na tržištu rada, koje su mere na raspologanju i koji će efekti biti postignuti.

Usvojen je i Program energetske efikasnosti za period od 2015. do 2018. godine, za koji su glasali i opozicioni odbornici.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply