Skoro 1000 radnika uzelo otpremnine ovog leta!

Sindikat

U prethodna dva meseca oko 900 radnika iz Kruševca, pre svega iz preduzeća koja su bila u restrukturiranju, opredelilo se za državni socijalni program.

Sindikat

 

 

Stečaj je, u međuvremenu, proglašen u „Župi“, „Savremenom domu“, „Uljari“ i Konfekciji „Zvezda“, rekao je predsednik okružnog veća sindikata Milenko Mihajlović.

„Nadamo se da ova preduzeća neće otići u likvidaciju, već će nalaženjem strateškog partnera obnoviti proizvodnju“, rekao je Mihajlović za Radio televiziju Kruševac.

Najveća bi šteta bila da jedna hemijska industrija „Župa“, koja je pre privatizacije imala 1.200 radnika, a sada je u stečaju, bude likvidirana, rekao je on, dodajući da misli da se za to preduzeće može naći strateški partner.

Socijalni program u „14. oktobru“ uzelo je više od 700 radnika, ali se prema Mihajlovićevim rečima očekuje povratak 150 lica na osnovu ugovora i povremenim i privremenim poslovima, jer ugovorene obaveze ovog kolektiva moraju biti ispunjene.

„14. oktobar“ je u predstečajnom postupku, dok su korporacija „Trajal“ i FAM na listi 17 kolektiva kojima je privatizacija odložena i pod posebnim su državnim režimom.

Ta preduzeća imaju i neku prednost, ima i pozitivnih pomaka kad je u pitanju FAM. U procesu privatizacije su i kruševačka pekarska industrija „Branko Perišić“, kao i Regionalna Radio Televizija Kruševac.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply