Sindikat „Nezavisnost“ 14.oktobra traži smenu generalnog direktora

14.oktobar_ks

Odbor poverenika sindikata „NEZAVISNOST“ Industrije „14.oktobar“ jednoglasno je, na jučerašnjem sastanku, iskazao nepoverenje sadašnjem generalnom direktoru Mići Rajiću zbog, stoji u saopštenju za javnost, poslovnog neuspeha i ugrožavanja socijalno materijalnog položaja zaposlenih u ovom kruševačkom preduzeću.

14.oktobar_ks

U periodu septembar – decembar prošle godine evidentiran je podbačaj realizacije od oko 40 odsto u odnosu na plan, odnosno čak 49 odsto od sopstvene planirane realizacije. Što se tiče isplata zarada zaposlenima ni tu nije otpoštovan potpisani sporazum, stoji u saopštenju, jer umesto 154, za plate su utrošena 132 miliona dinara. Radnicima 14.OKTOBRA nije isplaćen drugi deo martovske plate za 2012. godinu uprkos tome što je Vlada Srbije, kroz kreditnu podršku i subvencije odobrila ovom kruševačkom kolektivu 150 miliona dinara ili 18 miliona više od obećanih.

Odbor poverenika sindikata Nezavisnost Industrije 14.OKTOBAR, odluku o nepoverenju poslovodstvu, doneo je nakon sastanka sa generalnim direktorom ovog kruševačkog preduzeća,  kaže se u saopštenju za javnost .

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply