Sin Bratislava Gašića, Vladan Gašić, preuzeo vođenje FK Trajal-a, uložen ogroman novac fabrike u igrače i nameštanje rezultata!

Vladan, Bratislav i Milan Gašić

GAŠIĆI RUŠE MIŠKOVIĆA Sin bivšeg ministra preuzeo FK „Trajal“ – Vladan Gašić, najstariji sin bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića, pokrenuo je fudbalski „superprojekat“.

Vladan, Bratislav i Milan Gašić

Foto: Privatna arhiva Vladan, Bratislav i Milan Gašić

 

Fudbalski klub Trajal, čiji je Vladan predsednik, član zone „Zapad“, četvrtog ranga takmičenja u Srbiji, doveo je u prelaznom roku 11 novih igrača, četvoricu sa međunarodnom iskustvom, sa željom da munjevito krene put najvišeg ranga. Ovaj klub time je bacio rukavicu u lice trenutno najboljem fudbalskom klubu u Kruševcu – Napretku, članu Superlige, čiji je finansijer Marko Mišković.

Renesansa nekadašnjeg drugoligaša krenula je početkom ove godine kada je na mesto predsednika došao Vladan Gašić. Trajalovci su u tom momentu bili pretposlednji na tabeli Prve rasinske okružne lige. U drugom delu prvenstva naređali su svih 15 pobeda i plasirali se u zonu.

– Sa direktorom „Trajala“ Milošem Nenezićem sam se dogovorio da preuzmem klub koji je bio u teškoj situaciji. Igrao sam kao klinac u tom klubu, nisam hteo da se ugasi – govori o svojim motivima Vladan Gašić.

On kaže da je cilj da klub iz godine u godinu raste i ide iz ranga u rang.

– U Kruševcu ima mesta za dva jaka fudbalska kluba – dodaje Gašić.

Sportski direktor Ivan Dragičević priča kako je sređen stadion u krugu „Trajala“ tako da će sada na dve tribine imati 1.500 sedećih mesta. Ukoliko ekipa izbori plasman u Srpsku ligu, direktor kompanije Miloš Nenezić, blizak prijatelj i saradnik Bratislava Gašića, obećao je izgradnju još dve tribine i poboljšanje uslova.

Foto: M. Cvetković / RAS Srbija Marko Mišković, sin vlasnika „Delte“, već nekoliko godina je na čelu FK Napredak, koji je od ove sezone ponovo u Superligi

Marko Mišković, sin vlasnika "Delte", već nekoliko godina je na čelu FK Napredak,  koji je od ove sezone ponovo u Superligi

– „Trajal“ 100 odsto finansira klub, ali ne mogu da odajem koliko iznosi budžet, mada nije veliki. Pričao sam i sa Markom Miškovićem, ukoliko dođemo do Prve lige moguće je da igramo na stadionu. Uostalom, to je gradski stadion – kaže Vladan Gašić.

Bratislav Gašić je svojevremeno bio sponzor ženskog odbojkaškog kluba Kruševac Santos, a potom direktor omladinske škole fudbala u Napretku. Koliko je on uticao da Vladan preuzme rukovođenje Trajalom?

– To je bila moja želja, mada je tata znao za to. Nije želeo niti može da se preterano meša zbog svojih obaveza. Ne dolazi na utakmice jer nema vremena – govori Vladan za „Blic“.

I njegov brat Milan je u sportskim vodama. O njemu se pisalo kada se kao fudbaler pojavio na treningu Crvene zvezde. Kasnije je nastupao za „Mladost“ iz Lučana, „Napredak“, „Temnić“ iz Varvarina. Trenutno igra u „Borcu“ iz Čačka.

 

Optužbe iz Bačine: Politički moćnici su pogurali „Trajal“

U finišu prvenstva Prve rasinske okružne lige mogle su se čuti optužbe na račun FK Trajal. Najglasniji su bili iz FK Bačina.

– Našim igračima pretili su telefonom pred odlučujuće utakmice. Govorili da im je bolje da ne igraju. Politički moćnici su odredili prvaka – tvrdi Momčilo Stojanović, predsednik kluba iz Bačine.

S druge strane, Vladan Gašić kaže da su optužbe besmislene.

– U prolećnoj polusezoni dali smo 55 golova, a primili četiri. Bačina je od nas izgubila sa 6:0. Ne znam zašto se bune kada su prokockali 18 bodova prednosti.

 

Sredinom 2016. godine smo pisali o nameštenim utakmicama u Fudbalskom savezu, a svaki rezultat koji je odgovarao ekipi FK Trajala je na kraju i ostvaren, uz mnogo problema i posledica za ekipe protivnike Trajala, uz dosta prekida utakmica, dosta penala, dosta isključenih igrača, dosta napuštanja terena i na kraju dosta kažnjenih igrača i funkcionera uz oduzimanje bodova na raju prvenstva od strane Fudbalskog saveza:

Fudbalska bruka na Rasinskom okrugu – sudije po naređenju režirale rezultat u Poljni!

Nova fudbalska krađa na Rasinskom okrugu – Sudija dosudio penal bez kontakta, zabranjeno snimanje, nabildovani ćelavci itd.

Izvor/Foto: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply