Šest izbornih lista prijavljene za lokalne izbore u Kruševcu, SNS sa satelitima i pokret Metla 2020. koji su novi politički pokret, dok se više stranaka odlučilo za bojkot izbora zbog medijskog mraka u Srbiji

Predizborna trka u Kruševcu: Na lokalu šest izbornih lista, šest manje nego na prethodnim izborima – ZA 70 odborničkih mandata u Skupštini grada Kruševca, u trci su kandidati sa šest izbornih lista
 Foto: SNS

ZA 70 odborničkih mandata u Skupštini grada Kruševca, u trci su kandidati sa šest izbornih lista: Koalicija “Aleksandar Vučić-za našu decu”, SPS-JS, SNP-dr Nenad Popović, Dr Vojislav Šešelj-SRS, Za Kraljevinu Srbiju-za Lazarev grad (POKS, Monarhistički front) i Metla 2020. SNS je krenuo sa kampanjom prošle nedelje postavljanjem štandova na više lokacija u Kruševcu i okolini.

– Ono što smo do sada uradili je golim okom vidljivo: Kruševac je promenio svoj izgled, jednako vodimo računa o gradskim i prigradskim naseljima,vidljive su promene u infrastrukturi grada, privredi, u mnogim investicijama koje su dovedene i u onima koje su u planu-iznosi Predrag Vukićević, potpredsednik Gradskog odbora SNS, dodajući, između ostalog, da je aktuelna vlast uspela da smanji broj nezaposlenih.

Nosilac liste “Za Kraljevinu Srbije-Za Lazarev grad”, Zoran Radojević,napominje da će se zalagati za decentralizaciju Kruševca, kroz formiranje četiri opštine na seoskom, odnosno tri na gradskom području. Da izađu na izbore odlučili su se i kruševački radikali, čiji je opštinski odbor nedavno posetio i Šešelj.

– Na izbornoj listi je 40 žena, a posebno se ponosimo što imamo mlade, obrazovane i perspektivne kandidate – kaže Dejan Marinković, lider Okružnog odbora SRS.

Opozicija okupljena oko Saveza za Srbiju nije odustala od bojkota. Vladan Mitić iz Narodne stranke navodi da je poruka Kruševljanima da ne učestvuju u izbornoj farsi.

-Jasno je da su izborne liste sateliti vlasti svi do jednog – iznosi Ivan Mandić, ispred kruševačkog SSP, dodajući da je pitanje kako su se te stranke pojavile posle četiri godine “tihovanja”, samo za izbore i kako su uopšte uspele da sakupe potpise.

MNOGI SKUPLjALI POTPISE

IZ GG “Za život bez brige za sigurno sutra”- Udruženja penzionera “Car Lazar” saopšteno je da odustaju od daljih izbornih aktivnosti. Potpise, ali za republičke izborne liste sakupljali su između ostalog, aktivisti PSG, “1 od 5 miliona”, DJB, Dragan Vasiljković (Kapetan Dragan).

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/izbori_2020/aktuelno.707.html:869065-Predizborna-trka-u-Krusevcu-Na-lokalu-sest-izbornih-lista-sest-manje-nego-na-prethodnim-izborima

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply