Seksualni manijak Milutin Jeličić Jutka osuđen samo na tri meseca robije zbog napastvovanja Marije Lukić

„KONAČNO SMO DOČEKALI PRAVDU“ Posle presude Jutki oglasila se i Marija Lukić

Bivši čelnik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka osuđen je danas na tri meseca zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji, a njegova žrtva Marija Lukić kazala je neposredno nakon izricanja presude da je konačno dočekala pravdu i da je zadovoljna.

– Presuda je doneta. Pao je prvi politički moćnik u Srbiji – rekao je Borivoje Borović, punomoćnik Marije Lukić nakon izricanja presude.

U Osnovnom sudu u Kruševcu danas je izečena presuda u slučaju u kojem je Milutin Ječić Jutka, optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić. Bivši predsednik opštine Brus osuđen je na tri meseca zatvora.

– Dobio je bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca za nedozvoljene polne radnje. Zadovoljni smo presudom i ovo je jedan dobar pomak za pravosuđe. “Pravda za Mariju” je veoma važna za Srbiju, i ona je prva žena koja je uspela da poašalje u zatvor jednog moćnika koji se pozivao na najviše državne organe misleći da će ga zaštiti na sudu – naglasio Borović.

Udruženja koja su došla da podrže Mariju LukićFOTO: NENAD BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA
Udruženja koja su došla da podrže Mariju Lukić

Marija Lukić: Konačno je stavljena tačna na ovaj slučaj

– Zadovoljna sam presudom, i pored toga što je oslobođen za krivično delo polno uznemiravanje. I pored toga, drago mi je da je proglašen krivim. Posle dve godine, konačno je stavljena tačka na ovaj slučaj – rekla je Marija Lukić.

Jutka sa advokatom ulazi u sudFOTO: NENAD BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA
Jutka sa advokatom ulazi u sud

Drugostepeni postupak će vrlo brzo doneti postupak, naglasio je Borović. Prema njegovim rečima, odustalo se od veštačenja drugog telefona i zato je Jeličić i osobođen za delo polno uznemiravanje.

– Da smo to tražili suđenje bi trajalo još godinu dana, i pretilo bi da ceo slučaj zastari. Nesporno je dokazano da je vršio pritisak na policiju i sud, da je slao batinaše na Mariju. I na završnoj reči je pokazao bahatost i nije pokazao nikakvo kajanje – kazao je Borović.

Poslednji pretres odigrao se, ponovo bez Jutke, 19. juna budući da policija po nalogu za privođenje od 10. juna, nije pronašla okrivljenog na adresi, a potom je 22. juna, Osnovni sud odbio predlog tužilaštva da okrivljenom odredi pritvor.

Jutka sa advokatom ulazi u sudFOTO: NENAD BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA
Jutka sa advokatom ulazi u sud

Ispred zgrade suda u Kruševcu i danas u se okupile organizacije koje se bore za prava žena i njihovu zaštitu od nasilja, a u organizaciji “Peščanika” iz Kruševca.

Noseći transparente na kojima je pisalo “Nađoste li ga”, “Da nije možda u skupštini”, “Pravda za Mariju”, želeli su da skrenu pažnju javnosti da je bitno da se ovaj proces privede kraju.

Udruženja koja su došla da podrže Mariju LukićFOTO: NENAD BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA
Udruženja koja su došla da podrže Mariju Lukić

Osnovni sud je suđenje sproveo u skladu sa odlukom Grada Kruševca o proglašenju vanredne situacije i u skladu sa pravilima koje je sud doneo kako bi se zaštitilo zdravlje zaposlenih i stranaka i sprečilo dalje širenje koronavirusa.

Izricanju same presude kao što su “Novosti” već objavile okrivljeni Jutka nije prisustvovao, ali je ranije danas izneo svoju završnu reč. Branio se time da mu je sve politički napakovano, a u jednom trenutku je uspeo i da kaže da je u stvari on žrtva Marije Lukić!

– Ništa nije tačno kako se navodi u optužnom predlogu!-rekao je Milutin Jeličić.

-To je još jedno političko pakovanje.Ona je mene u stvari seksualno uznemiravala!Uopšte tog dana nisam bio u Brusu,već u Aleksandrovcu. Predložio sam 30 svedoka, samo ste 8 ispitali, oni mogu da dokažu da nisam kriv.Sve je ovo smišljeno posle odluke Skupštine opštine Brus da ne dozvoli izgradnju MHE, a i meni su nudili da uzmem 10.000 evra kako bi to dozvolio.

Tvrdnje da je oštećena njega napadala izazvala su nevericu u sudnici, a oštećena je s druge strane bila decidna u svom iskazu:u to vreme pretpostavljenom Jeličiću dala je više puta do znanja da ne želi da ima intimne odnose sa njim kako bi napredovala u karijeri.

– Trudila sam da se svaki put kada znam da će doći u stranačku kancelariju pozovem nekoga da bude sa nama, a on je na sve načine pokušavao da me ljubi, grli, stavljao mi je ruku na nogu,na butinu,zavlačio ruku ispod suknje, svaki put sam pokušavala da se odbranim, u prepisci sam mu jasno stavljala do znanja da ne želim da budem s njim-iznela je Marija Lukić na suđenju.-Sve sam svima oprostila, ali ne bi oprostila društvu ako se ne osudi ovakvo ponašanje. Nije ovo bilo samo suđenje za mene, već traženje pravde za sve ćerke,sestre,majke!

Tužilac Saša Avramović,koji je za Jutku zatražio 7 meseci jedinstvene zatvorske kazne, izneo je da je dokazano da je od juna 2015.do decembra 2017.godine u stanju uračnljivosti, i uz upotrebu sile Jeličić slao sa svog telefona poruke Mariji Lukić, kako su poruke bile izrazito seksualne prirode, vređale dostojanstvo oštećene.Jedna od njih glasila je “A za seks treba raspoloženje i maksimalna opuštencija obostrana i bude savršeno”….U stranačkim prostorijama Nove Srbije čiji je bio lokalni lider u vreme odigravanja krivičnog dela, oštećenu je poljubio mimo njene volje,pipao je po telu,obgrlio oko struka. Posle toga joj je poslao poruku izvinjenja u kojoj faktički priznao svoj čin.:”izvini,jedina moja krivica je bila što sam te malo nasilno poljubio”.

Zoran Golubović,Jutkin advokat,koji je uoči suđenja tražio izuzeće i predsednika Osnovnog i predsednika Višeg suda u Kruševcu, izneo je da uopšte nije dokazana prepiska mobilnim telefonima, a još manje da lično Jutka slao poruke.Za “Novosti” je potvrdio da će u roku od 8 dana uložiti žalbu na prvostepenu presudu.

Izvor: Blic-Kurir-Nova-Mondo-N1 info

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply