Sedam dana čekanja za rezultate Covid 19 testiranja u Rasinskom okrugu, nema mogućnosti za komercijalno testiranje građana, sedmoro zaraženih poslednjeg dana a pet iz Kruševca

U RASINSKOM OKRUGU 7 DANA ČEKAJU REZULTATE BRISEVA Sedmoro novoobolelih od korone, Zavod za javno zdravlje ne radi komercijalna testiranja na virus, ali ima i jedna DOBRA VEST
Ortopedija Banjica Covid 140720 RAS foto oliver bunic 21 preview Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, u Rasinskom okrugu prisustvo korona virusa potvrđeno je još kod sedam pacijenata – pet iz Kruševca, jednog iz Aleksandrovca i jednog iz Varvarina.

Kako RTS nezvanično saznaje, rezultati analize oko 500 briseva uzorkovanih pre nedelju dana još se čekaju iz Beograda, a u Zavodu za javno zdravlje u Kruševcu obustavljena su dalja komercijalna testiranja.

Od početka epidemije broj inficiranih u Rasinskom okrugu dostigao je 556, od toga najviše u Kruševcu – 349. Epidemiološka situacija u okrugu procenjena je kao nesigurna, a na području grada Kruševca i teritoriji opštine Brus, sa 62 obolelih, i Aleksandrovac, gde je inficirano 93 pacijenata, situacija se smatra nepovoljnom i uvedeno je vanredna situacija.

Broj izlečenih raste

Iz preventivnih razloga ista odluka na snazi je i u opštini Trstenik,u kojoj je koronavirus potvrđen samo kod 11 građana. Među opštinama sa manjim brojem obolelih nalazi se Varvarin sa 28 i Ćićevac sa 13.

Opština Varvarin spada u opštine sa manjim brojem obolelih od korone Foto: S. Milenković / RAS Srbija
Opština Varvarin spada u opštine sa manjim brojem obolelih od korone

Broj izlečenih u Rasinskom okrugu raste, prema poslednjim podacima dostigao je 378, dok je bitku sa koronom izgubilo 39 ljudi.

Na Infektivnom odeljenju kruševačke Opšte bolnice hospitalizovan je 91 pacijenta sa respiratornim tegobama.

Otvoreni bazeni u Ribarskoj banji i Trsteniku

Na preporuku Zavoda za javno zdravlje, Štab za vanredne situacije u Kruševcu ponovo je dozvolio rad otvorenih bazena na teritoriji grada i u Ribarskoj banji uz ograničenje od 40 kupača na 1.000m2 i poštovanje pojačanih higijenskih i niza epidemioloških mera. Na ulazu je obavezna kontrola telesne temperature, kao i poštovanje propisane distance od dva metra između ležaljki, četiri metra između suncobrana i najmanje metar i po između gostiju u barovima i kafićima.

Uz poštovanje istih preporuka, a na osnovu odluke Opštinskog štaba za vanredne situacije, sa radom je počeo i otvoreni bazeni u Trsteniku.

Izvor: Blic.rs

Link: https://www.blic.rs/vesti/drustvo/u-rasinskom-okrugu-7-dana-cekaju-rezultate-briseva-sedmoro-novoobolelih-od-korone/248531t

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply