Savet JKP-a građanima Kruševca da manje jedu bostan kako bi grad bio čistiji i bez smrada!

Iz probušenih vozila ispada smeće na sve strane

„MANJE JEDITE LUBENICE“ Odgovor gradske čistoće šokirao Kruševljane – Građani desetak ulica u podnožju Bagdale, iza Opšte bolnice, ogorčeni su na JKP „Kruševac“ zbog smrada i prljavštine koji ostaju na ulici nakon iznošenja smeća.

Iz probušenih  vozila ispada smeće na sve strane

Foto: S. Milenković / RAS Srbija Iz probušenih vozila ispada smeće na sve strane

 

– To nije gradska čistoća već nečistoća! Svaki put kada iznose smeće iza auto-smećara ostaje reka prljavštine koja se širi po ulici. Kada smo se požalili nadležnima u Komunalnom preduzeću rekli su nam „Jedite manje lubenica!“. Tečnost koja se  sliva iz smećara je leglo zaraze i opasnost za decu i odrasle. Imam utisak da su nadležni nekompetentni i nezainteresovani da se reši ovaj problem. – priča doktor Branislav Andrić koji živi u Ulici Radojke Zajić.

Izvestaj komunalnog inspektora koji u JKP Krusevac nisu ispoštovali Foto: S. Milenković / RAS Srbija Izvestaj komunalnog inspektora koji u JKP Krusevac nisu ispoštovali

Stotinak metara dalje, u Ulici Veljka Patrnogića, imaju isti problem.

– Nakon što komunalci prođu i pokupe smeće moramo da razvučemo crevo i peremo ulice kako se ne bi zarazili. Smrad koji se širi je nesnosan. Ovakve stvari se nisu dešavale pre nekoliko godina. Kažu da su im smećari probušeni i da nisu pogodni za prikupljanje tečnog otpada. Zašto onda ne nabave novi? – pita se Momir Filipović.

Žalili su stanari ovih desetak ulica svim nadležnim inspekcijama ali to nije imalo efekta.

– Tačni su navodi iz prijave da se iz kamiona, naročito u letnjem periodu, razliva po kolovozu otpadna voda koja stvara neugodan miris kao i nehigijenske uslove gde je uzrok, pored organskog otpada sa viškom vode i neispravnost samih zaptivnih delova na vozilu – navodi se u izveštaju glavnog komunalnog inspektora Marka Odovića.

Inspekcijske službe su krajem avgusta JKP „Kruševac“ dale rok od pet dana da vozila dovede u ispravno stanje,ali građani tvrde da to nije učinjeno.

Iz JKP „Kruševac“ nismo uspeli da dobijemo odgovor kada će postupiti po nalogu Komunalne inspekcije.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply