Saradnja italijana fabrike „Eko-mlek“ iz Kaonika

Dve velike italijanske kompanije spremne su da investiraju u razvoj stočarstva u kruševačkom kraju. „Ferarri group“ je već potpisala sporazum sa kruševačkim „Eko-mlekom“ o uzgoju svinja, a u januaru se očekuje i da kompanija „Ortofruit“ takođe sa „Eko-mlekom“ potpiše sporazum o proizvodnji mocarele i drugih sireva odnosno mlečnih prerađevina što bi dodatno podstaklo stočarstvo, javlja RTV „Kruševac“.

– Spremnost značajnih italijanskih kompanija, kao što su „Ferarri group“ i kompanija „Ortofruita“, da kroz proces strateškog partnerstva, u prvom redu, sa preduzećem „Eko-mlek“ iz Kaonika, ulože u obnovu i razvoj stočnog fonda, realno, daju pretpostavke za vraćanje kruševačkog kraja na pozicije jednog od vodećih agroindustrijskih centara u regiji – kaže predsednik regionalne privredne komore Kruševac Predrag Vukićević.
Pored maksimilnog aktiviranja postojećih kapaciteta, ugovori sa italijanskim kompanijama vode i uvođenju novih proizvodnih linija ali donose i novi genetski materijal i evropske standarde u proizvodnji. To je takođe i prilika da brojni mali proizvođači obnove stočni fond kaže Vukićević.
Konkretizacija ugovora između „Eko-mleka“ i „Ferrari group“ očekuje se krajem januara na pregovorima u Italiji, a tom prilikom dogovoriće se i detalji o budućj saradnji sa komanijom „Ortofruita“, navodi RTV „Kruševac“.

Izvor: Ekapija

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply