Saopštenje: Gradski odbor Narodne stranke Vuka Jeremića u Kruševcu

Vuk Jeremic Krusevac

Градски одбор Народне странке Вука Јеремића у Крушевцу

Vuk Jeremic Krusevac

У време потпуног уништења српске економије, које се континуирано спроводи задњих година, Крушевац је, на жалост, једна од највећих жртава новог „напредног концепта“ схватања политике. Некада индустријски горостас са дестинама хиљада заслених у привреди, Крушевац је данас разорен град без индустрије и са војском незапослених који су остављени на милост и немилост интересне групе људи, без наде за боље сутра и шансе да преживе и исхране своју породицу.

Огроман број грађана преживљава искључиво уз помоћ пензија својих родитеља које су и онако мизерне. С друге стране, нова „напредна елита“ врши свеопшту пљачку државних и градских добара,на очиглед свију нас, спроводећи нову тајкунизацију Србије. Људи „сумњиве прошлости“ постају газде, а необразовани и нестручни људи добијају функције. Партократија, полтронство и непотизам доживлавају свој процат.

Преплашени грађани, прихватају да раде код новопечених тајкуна и „страних инвеститора“ без икаквих радничких и људских права, за минималну зараду, радећи при томе и по 12 часова на дан у нехуманим условима. Поред свега, њима се „добронамерно саветује“ да треба да ћуте и буду захвални власти јер су имали среће да уопште и раде. А плате, биће плата једног дана!
Они, који су имали „среће“ да раде у државним органима и јавним установама, савакодневно се застрашују неким новим систематизацијама и отпуштањима уколико и помисле било шта против „напредне власти“. Тиме су тензије у тим колективима доведене до усијања, уништени међуљудски односи, а радници су изложени својеврсној псхихичкој тортури.

Радници Крушевца се свакодневно застрашују фразом – „Ако вам се не свиђа, узмите радну књижицу и нађите боље“, а посла нема ни на видику. 
С друге стране, незапослени се држе у „послушности“ обећањима да ће их „напредна власт“ запослити, ако буду послушни, гласају и агитују за СНС.

На жалост, статистике говоре да се прошле године у Крушевцу родило најмање беба у његовој модерној историји, а отишло највише младих из града. Крушевац је 2016. године забележио пад броја становника, како на селу, тако и у граду. Ако се овај тренд настави, за пет до десет година, Крушевац ће бити град без „младости“. За двадесет година Крушевац ће имати мање становника него што је имао 1971. године.

На срећу, у Крушевцу још увек постоје људи који се не слажу са таквим стањем и све ће учинити да спрече уништење Крушевца које спроводи актуелна власт на челу са Српском наредном странком. Због тога смо одлучили да формирамо Градски одбор Народне странке Вука Јеремића у Крушевцу и кренемо у отворену и безкомпромисну борбу за спас нашег града.

Сматрамо да је једини начин да се победи зло, директно супростављање истом. Они који „гурају главу у песак“, нису наши савезници. Они који кажу „морали смо“, нису наши савезници. Наши савезници су грађани Крушевца , они којима је доста тираније и сиромаштва, сви они који желе да живе од свог рада као „сав нормалан свет“.

На демагогију и нестручност власти, одговорћемо аргументима и знањем. На њихову репресију одговорићемо снагом закона и правне државе. Нећемо дозволити да се насиље и лоповлук исплати. Они који су се окористили о власт мораће да одговарају за своје „чињењеи нечињење“ и не само да одговарају већ и да врате оно што су покрали. Нећемо дозволити да се и овај пут извуку, „пресвуку дресове“ и наставе да пустоше овај град и земљу. Ако корову дате и најмању шансу, на крају ће вас тај коров угушити. Научили смо лекције из прошлости.Спремни смо да од Крушевца направимо град будућности.

Имамо храброст да се супроставимо злу које се надвило над наш град и државу. Имамо знање да зауставимо пропадање Крушевца и санирамо резултате ове погубне политике. Имамо вољу да у томе истрајемо све док Крушевац не вратимо на место које му припада. И на крају, имамо људе, храбре, часне, поштене, образоване, одлучне да то спроведу до краја у дело.

Придружите нам се у нашој борби да Крушевац поново постане град свих својих грађана. Ево руке комшија…

Владан Митић

Члан Главног Одбора

Народне странке

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply