Саопштење Штрајкачког одбора Гимназије у Крушевцу – Прихваћени захтеви синдиката

Синдикат УСПРС Гимназије у Крушевцу

Данас смо добили вест да ће ученицима из Крушевца, заинтересованим за упис филолошког одељења бити омогућено да полажу пријемни испит у другим градовима, а да ће то одељење бити формирано у крушевачкој Гимназији уместо одељења друштвено – језичког смера, уколикко више од 14 ученика положи пријемни испит.

У постојећим условима, ова одлука министра просвете г. Шарчевића, је једина праведна и ми као Штрајкачки одбор је поздрављамо. И захваљујемо министру што је чуо наш глас и што ће деца Крушевца имати шансу да упишу ово одељење. То је коначно био и главни циљ наше борбе.

Поред захвалности министру, захваљујемо и целокупној јавности која нас је у овој борби подржавала, новинарима и медијским кућама и посебно свим колегама из Крушевца, који су на позив председника ГО УСПРС Добривоја Марјановића и Градског одбора Уније СПР Крушевца устали и подржали нас. Захваљујемо и свим колегама из Краљева, Крагујевца, Горњег Милановца, Ниша, Чачка, Зрењанина и других градова који су препознали нашу праведну борбу за интересе крушевачких осмака као нешто што не сме проћи без њихове подршке и солидарности. Баш та солидарност је суштина постојања синдиката, и Унија СПРС је на нашем примеру показала своје најбоље лице и своју снагу. Нарочиту захвалност радници Гимназије у Крушевцу упућују председници Уније Јасни Јанковић без које, по нашем мишљењу, се наш глас у Министарству просвете не би довољно чуо, и наша борба не би имала позитиван исход. Била је са нама и на разговорима у Београду и на протесту у Крушевцу. Била је ту кад нам треба, како раде прави пријатељи.

Сада остаје да држимо палчеве младим крушевачким филолозима да искористе указану прилику. Надамо се да ће пријемни положити довољан број ученика за упис одељења. Какав год био исход сви који су учествовали у овој борби могу бити задовољни чињеницом да нисмо дозволили да се угрозе права деце и да смо се изборили да им се да шанса.

У име Штрајкачког одбора Гимназије у Крушевцу, још једном захваљујем свима који су помогли. Будите поносни, учинили сте праву ствар.

Крушевац, 29. 5. 2019.

Бранимир Шошкић,

председник синдиката УСПРС Гимназије у Крушевцу

Извор: Унија Синдиката Србије

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply