SAMOUBISTVO ILI NEŠTO DRUGO: Muškarac u Okružnom zatvoru u Kruševcu popio losion za brijanje pa umro

DETALJI MISTERIOZNE SMRTI U KRUŠEVCU: Sam priznao da je pio „brion“, ali da li ga je to i ubilo?


Zatvorenik I.M. (24) koji je jutros oko pola osam preminuo u Okružnom zatvoru u Kruševcu ispričao je dan ranije, da je popio veću količinu losiona za brijanje. Ali, da li je ta kozmetika toliko otrovna?

Nakon toga je urgentno zbrinut radi ukazivanja pomoći. Niko, međutim, još uvek ne može da tvrdi da je preminuo od posledica ispijanja ovog kozmetičkog preperata, budući da se još uvek čekaju konačni rezultati obdukcije.

– On se juče popodne požalio da mu nije dobro, pa je odveden u gradsku bolnicu gde mu je pružena pomoć, posle čega je vraćen u okružni zatvor. Međutim, jutros oko 7 mu je opet pozlilo, došla je Hitna pomoć koja ga je reanimirala, ali bez uspeha – rečeno je u UIKS, gde su dodali da je o svemu obaveštena policija i nadležno tužilaštvo.

Prema saznanjima beogradskog dnenvika, I.M.je služio kaznu zatvora od 6 meseci zbog krivičnog dela prevare. O celom slučaju obavešteni su policija i Više javno tužilaštvo, koje vodi istragu i odakle je naložena obdukcija.

U sastav „briona“ ulaze etil alcohol, glicerin, salicilati, borna kiselina, citronelol, eugenol i aromatični ingridienti.

Trovanje velikom količinom borne kiseline može dovesti do smrti ali kritična doza je četrdeset grama kod odraslih, što je nemoguće dobiti iz „briona“, osim ukoliko nije dostupan u kanisterima.

Okružni zatvor u Kruševcu je ustanova poluotvorenog tipa, i tu osuđenici izdržavaju kaznu zatvora po krivičnim delima, u prekršajnom postupku, kao i meru pritvora po nalogu nadležnih sudova.

Ceo objekat je pokriven sigurnosnim kamerama, čiji snimci mogu dalje da pomognu razjašnjenju tragedije koja se dogodila.

(MONDO/Novosti)

Link: https://mondo.rs/Info/Crna-hronika/a1367587/trovanje-krusevaczatvor-brion-popio-losion-zatvorenik.html

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply