Samo u Kulturnom centru Kruševca novi direktor, direktori ostalih ustanova biće reizabrani kao jedini kandidati

Sedište Skupštine grada na Rasini Foto KC "Kruševac"

Novo lice samo u Kulturnom centru – Odbornici u Skupštini grada Kruševca 1. septembra glasaju o rukovodiocima preduzeća i ustanova. Osim Violete Kaplanović, svim ostalim čelnicima se smeši – reizbor

 Sedište Skupštine grada na Rasini  Foto KC "Kruševac"

Sedište Skupštine grada na Rasini Foto KC „Kruševac“

UKOLIKO Skupština grada na zasedanju zakazanom za 1. septembar potvrdi njen izbor na mesto vršioca dužnosti direktora Kulturnog centra u Kruševcu, Violeta Kaplarević (43) će biti jedini novi rukovodilac u gradu na Rasini, s obzirom na to da se praktično svim drugim čelnicima preduzeća, odnosno ustanova priprema – reizbor.

Inače, mesecima se po gradu licitiralo u vezi s tim ko će na čelu KC naslediti v. d. direktora Miroslava Smiljkovića – bivšeg člana SPS, sada u SNS, koji je prošlog decembra posvađao socijaliste i naprednjake jer mu je omogućeno da rukovodi ustanovom i pored toga što je bio navšio 65 godina i ostvario uslov za penzionisanje. Na kraju, sve se svelo na Violetu Kaplarević koja je ove godine iz JS prešla u tabor naprednjaka. Sa diplomom Fakulteta za industrijski menadžment Univerziteta Union, u Kulturnom centru je duže od tri godine. Bila je pomoćnik direktora, a vodila je i organizacionu jedinicu Kulturno-prosvetne zajednice, nekada samostalne institucije…

S druge strane, ponovni izbor se smeši direktoru Centra za socijalni rad Slađani Čabrić, te Nenadu Stanojeviću u Centru za stručno usavršavanje i Dragani Bogdanović u Biznis inkubator centru. Očekuje se i da rukovodilac ovdašnje Veterinarske stanice Dragan Janjić bude postavljen za v. d. direktora pomenute ustanove.

Inače, Komisija zadužena za izbor direktora je po isteku roka za podnošenje prijava 16. avgusta sastavila rang-listu sa po jednim kandidatom, koji su ujedno bili i jedini prijavljeni na konkurs.

Predloženi su Kruševljani, diplomirani ekonomista Dragan Azdejković za direktora JKP „Gradska toplana“, i njegov kolega po struci Vladimir Milosavljević za čelnika JKP „Vodovod“. Takođe, diplomirani ekonomista Dragi Marković iz Donjeg Stepoša bi trebalo da bude na čelu JP „Poslovni centar“, dok će direktor JKP „Kruševac“ biti doktor ekoloških nauka iz Čitluka Boban Kostić – koji je, zbog toga što novi Zakon o javnim preduzećima ne priznaje partijske funkcionere, „zamrznuo“ funkciju potpredsednika Gradskog odbora SNS. On je, pritom, na na čelu komunalaca još od 2012.

 

TEME

IZ Dnevnog reda predstojećeg skupštinskog zasedanja posebnu pažnju privlače Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u gradskim strukturama za 2017, usvajanje finansijskih izveštaja javnih preduzeća, Odluka o usvajanju važnih strateških dokumenata kao što su Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja izbeglih, interno raseljenih, povratnika iz readmisije, tražilaca azila i migranata, te Lokalni antikorupcijski plan.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply