Samo dva nova slučaja zaraze u Kruševcu, znak je da epidemija Korona virusa slabi, ali oprez je i dalje potreban!

Podaci kriznih štabova govore da je sve manje onih koji su se zarazili virusom korona, najveći broj testova koji pristižu iz laboratorija su – negativni. Mere zaštite i dalje na snazi.

Podaci kriznih štabova govore da je sve manje onih koji su se zarazili virusom korona, najveći broj testova koji pristižu iz laboratorija su – negativni. Mere zaštite i dalje su na snazi u svim opštinama u Srbiji

U KRUŠEVCU NA INFEKTIVNOM ODELjENjU JE PET BOLESNIKA

MEĐU poslednjim uzoraka 85 briseva iz Rasinskog okruga, stigla su dva pozitivna rezultata na KOVID-19. Kako saznajemo,virus je potvrđen kod pacijenta iz Brusa i iz Kruševca,a čekaju se rezultati za još 40 briseva. Stručnjaci ocenjuju da jepidemija u okrugu,ipak jenjava i trenutno je na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice hospitalizovano pet pacijenata sa KOVID-19.

Od početka epidemije, na teritoriji okruga, zabeleženo je 343 slučaja KOVID-19, a najviše u Krušecu-265.ALeksandrovac je do pre dve nedelje predstavljao pravo žarište i u ovoj opštini broj potvrđenih slučajeva dostigao je broj 43. U Varvarinu je virus potvđen u 24 slučaja, Ćićevcu -9 i u Brusu 5.Do sada je izlečeno 265 lica, a 31 smrtni slučaj dovodi se u vezu sa KOVID-infekcijom.

PROČITAJ JOŠ:  Korona virus se ne predaje, još 84 zaraženih u Rasinskom okrugu za 24 sata, vakciniano 7559 osobe

U Kruševcu su brojne epidemiološke mere još uvek na snazi,a pored opštih preporuka o distanci i neodržavanja skupov,a još uvek se redovno dezinfikuju svi javni prostori,kao i zdravstvene ustanove i ambulante. Ulazak u avne ustanove i preduzeća nije moguć bez zaštitne maske i rukavica.

Privremena KOVID-bolnica u Hali sportova zatvorena je pre nedelju dana, 130 novih bolničkih kreveta sa kasetama poklonjeni su Opštoj bolnici,odakle su medicinski radnci bili i angažovani u radu ove “terenske” bolncie, dok će nova dijagnostička (dva EKG-a,dva monitora za praćenje vitalnih funkcija,dva ultrazvuka)biti prosleđena Gerontološkom centru u Kruševcu.Za oko mesec dana, u Hali sportova zbrinuto je oko 90 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom. (S. B.)

KRALjEVO: UKUPON POZITIVNO 2,88 ODSTO

Od početka epidemije na teritoriji Kraljeva do sada je ukupno testirano 1.770 osoba, od kojih je 51, odnosno 2,88 odsto, bilo pozitivno na kovid-19, saopštio je ovdašnji Gradski štab za vanredne situacije.

Svi uzorci koji su u subotu testirani u laboratoriji Veterinrskog specijalističkog instituta bili su negativni na korona virus, tako da je u minula četiri dana u gradu na Ibru potvrđen samo jedan slučaj infekcije, a rezultati novotestiranih uzoraka očekuju se u ponedeljak pre podne.

Foto G. Šljivić

Prema procenama stručnjaka, epidemiološka situacija na teritoriji Kraljeva je stabilna, ali je neophodno poštovanje svih mera u cilju sprečavanje širenja zaraze jer virus još uvek cirkuliše.

PROČITAJ JOŠ:  Čarapansko srce ponovo obradovalo najmlađe sugrađane

Pod kontrolom je i epidemiološka situacija u Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji koji i dalje radi pod uslovima karantina. Ovo je jedna od retkih ustanova ove vrste u Srbiji u kojoj nije bilo inficiranih ni među korisnicima, ni među zaposlenima. (G. Ć.)

GORNjI MILANOVAC: DESETI DAN BEZ NOVOOBOLELIH!

DESETI je uzastopni dan bez ijedne potvrđene novoobolele osobe od kovida-19 na teritoriji opštine Gornji Milanovac! Može se reći, da je epidemiološka situacija pod kontrolom – potvrđuje danas prvi čovek lokalne samouprave, Dejan Kovačević. Uprkos toj povoljnoj situaciji, Štab za vanredne situacije, i Kovačević, upozoravaju i na daljnje dosledno pridržavanje propisanih mera (samo)zaštite.

U prijemnoj Kovid-ambulanti Doma zdravlja juče je, kao i prethodnog dana, pregledano šestoro pacijenata.

Od početka epidemije, u Rudničko-takovskom kraju sveukupno je obolelo 58 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli. Broj izlečenih osoba do danas je 48. Trenutno se na lečenju od korona virusa u medicinskim ustanovama, svrstanih u Plan mreže lečenja od korona virusa, nalazi pet pacijenata iz ovog kraja. (M. B.)

BRANIČEVSKI OKRUG:ZARAŽENE 52 OSOBE, OD TOGA U POŽAREVCU 41

PROČITAJ JOŠ:  Jednoglasnom odlukom, profesorka dr Radmila Maksimović dobitnica je Svetosavske nagrade Kulturnog centra Kruševac za 2021. godinu, žena koja je majka, doktorka, sportista, kulturni radnik, borac za očuvanje životne sredine nauka, zapaženu ulogu ima u mnogim poljima - prosvetni rad, sport, književno stvaralaštvo, promocija ekologije, širenje i negovanje svetosavlja uz poštovanje korena, porodice kao institucije, tradicije i nacionalnog identiteta

Na području Braničevskog okruga, koji obuhvata grad Požarevac i sedam opština, Kovidom 19 zaražena su ukupno 52 lica. Od toga, u samom Požarevcu zaražena je 41 osoba, u Velikom Gradištu i Petrovcu na Mlavi po četiri, u Žabarima dve i jedna u Žagubici. Do sada nije bilo nijednog slučaja zaraze na područjima opština Kučevo, Malo Crniće i Golubac.

Kovid ambulanta u Požarevcu / Foto D. Novaković

Što se tiče smrtnih slučajeva, zbog Kovida 19 preminule su dve osobe – žena stara 77 godina iz Požarevca i muškarac star 41 godinu iz okoline Velikog Gradišta. Za one koji sumnjaju da su zaraženi i dalje je nadležna Kovid ambulanta, čije je radno vreme od 9 do 17 sati. Ova ambulanta više ne radi u zgradi Doma zdravlja, već u montažnom objektu smeštenom u krugu ove zdravstvene ustanove.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:865340-Epidemija-slabi-U-Krusevcu-dva-nova-slucaja-svi-uzorci-iz-Kraljeva—negativni

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply