Samo dva nova slučaja zaraze u Kruševcu, znak je da epidemija Korona virusa slabi, ali oprez je i dalje potreban!

Prema podacima više kriznih štabova sve je manje onih koji su se zarazili virusom korona, najveći broj testova koji pristižu iz laboratorija su – negativni. Mere zaštite i dalje na snazi.

Photo: Shutterstock

PREMA EVIDENCIJI ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE U KRUŠEVCU NA INFEKTIVNOM ODELjENjU JE 5 BOLESNIKA

MEĐU poslednjim uzoraka 85 briseva iz Rasinskog okruga, stigla su dva pozitivna rezultata na KOVID-19. Kako saznajemo,virus je potvrđen kod pacijenta iz Brusa i iz Kruševca,a čekaju se rezultati za još 40 briseva. Stručnjaci ocenjuju da jepidemija u okrugu,ipak jenjava i trenutno je na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice hospitalizovano pet pacijenata sa KOVID-19.

Od početka epidemije, na teritoriji okruga, zabeleženo je 343 slučaja KOVID-19, a najviše u Krušecu-265.ALeksandrovac je do pre dve nedelje predstavljao pravo žarište i u ovoj opštini broj potvrđenih slučajeva dostigao je broj 43. U Varvarinu je virus potvđen u 24 slučaja, Ćićevcu -9 i u Brusu 5.Do sada je izlečeno 265 lica, a 31 smrtni slučaj dovodi se u vezu sa KOVID-infekcijom.

U Kruševcu su brojne epidemiološke mere još uvek na snazi,a pored opštih preporuka o distanci i neodržavanja skupov,a još uvek se redovno dezinfikuju svi javni prostori,kao i zdravstvene ustanove i ambulante. Ulazak u avne ustanove i preduzeća nije moguć bez zaštitne maske i rukavica.

Privremena KOVID-bolnica u Hali sportova zatvorena je pre nedelju dana, 130 novih bolničkih kreveta sa kasetama poklonjeni su Opštoj bolnici,odakle su medicinski radnci bili i angažovani u radu ove “terenske” bolncie, dok će nova dijagnostička (dva EKG-a,dva monitora za praćenje vitalnih funkcija,dva ultrazvuka)biti prosleđena Gerontološkom centru u Kruševcu.Za oko mesec dana, u Hali sportova zbrinuto je oko 90 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom. (S. B.)

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:865340-Epidemija-slabi-U-Krusevcu-dva-nova-slucaja-svi-uzorci-iz-Kraljeva—negativni

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply