Sahranjene devojčice tragično nastradale od udara groma u Aleksandrovcu!

„Video sam kako mi ćerka leži mrtva“ -Više stotina Župljana prisustvovalo je sahranama Anđele Bačević (15) i Ivane Ivanović (15), devojčica preminulih od udara groma u nevremenu koje je u ponedeljak zahvatilo Aleksandrovac.

facebook.com/Kud Sveti Sava Zug Za raspust došle u otadžbinu: Anđela Bačević i Ivana Ivanović

Tuga, plač i bol ispunili su Aleksandrovac. Obe devojčice živele su u Švajcarskoj, a u Srbiju su došle na raspust. Od udara groma Anđela je preminula na mestu, dok je posle dva sata reanimacije, Ivana preminula u bolnici u Kruševcu.

Letnji raspust u Srbiji za Anđelu i Ivanu bio je koban. Dve prijateljice, jedne iz Bara u kantonu Cug, a druge iz Hauzena am Albis kantona Cirih, usmrtio je grom, u šta njihovi drugovi i prijatelji iz Švajcarske još ne mogu da veruju. Vraćajući se sa gradskog bazena, zateklo ih je snažno nevreme.

Kako za švajcarske medije kaže otac Anđele, imali su neprijatan predosećaj kad je počela oluja.

– Pokušali smo da zovemo ćerku, ali se nije javljala na telefon. Krenuli smo u potragu u grad, ali od nje ni traga. Došli smo do lokalne Hitne pomoći. Otvorio sam vrata i video da moja ćerka leži mrtva – kaže slomljen od boli i plača njen otac za švajcarske medije.

On dodaje kako je njena prijateljica Ivana odvezena u bolnicu, ali da je i ona ubrzo umrla. Anđela i Ivana su bile najbolje prijateljice i aktivne igračice u srpskom KUD „Sveti Sava“ u Cugu.

Dragan Egerić, umetnički rukovodilac ansambla, koji je prisustvovao na obe sahrane, kaže za „Vesti“ da je to nenadoknadiv gubitak za društvo.

– Ivana i Anđela su bile naše najbolje igračice, ali i divne i vesele devojčice. Još uvek smo u šoku od ove velike nesreće. Njihovi drugari iz KUD-a koji su u Srbiji na raspustu, njih dvadesetak, sa roditeljima su iz Kraljeva, Ćuprije, Svilajnca i drugih mesta, došli da im odaju poslednju počast – kaže Egerić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply