Sahranjena i devojčica, i to na rođendan

Na Novom groblju u Kruševcu u subotu popodne sahranjene su Danijela (42) i njena ćerka Milica (6) Milićević koje je u sredu uveče ubio Radoslav Marinković iz Dedine. Na poslednji put, u mukloj tišini, ispratilo ih je nekoliko stotina rođaka,prijatelja i poznanika.

 

Od svoje ljubimice Milice, koja je danas trebalo da napuni šest godina, oprostio se neutešni otac Slavoljub. Krstače sa imenima majke odnosno sestre do groba su odneli sinovi Darko i Stefan. Od sestre i sestričine oprostio se i Zoran, Danijelin rođeni brat.

Poslednji ispraćaj: danas u Kruševcu

U grobnicu je najpre spušten sanduk sa Danijelinim telom a potom i  manji, Miličin. Nije bilo govora.Samo jecaji i lelek ožalošćenih.

Violeta Radenković, komšinica koja je prva pritekla u pomoć nesrećnoj ženi u ćerki, izuzetno emotivno je doživela sahranu. Oplakujući prijateljicu i malu Milicu, koja se družila sa njenom ćerkom, pala je u nesvest pa je kolima Hitne pomoći prebačena u bolnicu.

Ubici Radoslavu Marinkoviću (67) u petak je odrđen pritvor od 30 dana. Ttereti se za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 30 do 40 godina zatvora.

Marinković , odgajivač koza iz Dedine, priznao je istražnom sudiji Gordani Petrović da je sa dva hica iz pištolja ubio Danijelu Milićević (42) iz Kruševca i njenu šestogodišnju ćerku Milicu. Hladnokrvni ubica je rekao da je imao nameru da ubije Danijelu, a da je Milica slučajna žrtva.

Saslušanje Marinkovića u kruševačkom Višem sudu trajalo je skoro tri sata. Sve vreme je u zgradi suda bilo pojačano obezbeđenje.
– Sudija je doneo odluku o sprovođenju istrage protiv Marinkovića, kome je određen pritvor do 30 dana. On se tereti za krivično delo teško ubistvo – izjavio je Dragan Zdravković, predsednik Višeg suda u Kruševcu.

Marinkovićev branilac po službenoj dužnosti, advokat Rade Vujičić potvrdio je da je njegov branjenik priznao da je pucao dva puta.

– Priznao je da je ispalio hice i tvrdi da je dete ubio iz nehata. U istražnom postupku tražićemo da se saslušaju svedoci, ali i neuropsihijatrijsko veštačenje Marinkovića. Tek nakon toga znaće se više o motivima i da li je bio uračunljiv – podvukao je Vujičić.

Marinković je, prema izjavama komšija, u ulicu Gavrila Principa, ispred Danijeline zgrade došao dvadesetak minuta pre ubistva.

Ubicu Radoslava Marinkovića policajci izvode iz zgrade suda

Danijela je živela u stanu broj 23 sa sinom Darkom i ćerkom Milicom, dok je drugi sin povremeno bio s njima. Darko kao da je naslutio nesreću.

– Rekao sam da ne vodi sa sobom sestru – kazao je u hodniku zgrade Darko dok su se lekari borili za život njegove majke i sestre.

 

Ubice radile zajedno!

Početkom septembra u IMK-u „14. oktobar“ Dragan Blagojević (50) je nožem za sečenje papira ubio koleginicu Vesnu R. Bivši radnici ovog preduzeća navode da su Blagojević i Marinković svojevremeno radili u istom pogonu. Marinković je nakon toga napustio fabriku i posvetio se gajenju koza rase alpino.

!40

godina zatvora je kazna na koju može biti osuđen Radoslav Marinković za teško ubistvo

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply