Sahranjen Dragan Stojanović iz Čitluka, nastradao u prevrtanju kamiona na Zapadnoj Moravi

Dragan Stojanović

Dragana Stojanović iz sela Čitluk kod Kruševca zadesio se sa kolegama u kabini teretnog kamiona s peskom, koji se prevrnuo za 180 stepeni sa pontona

 Dragan Stojanović

Dragan Stojanović

Porodica Stojanović u dubokoj je crnini posle tragične pogibije supruga, oca i dede Dragana (55), radnika iz sela Čitluk kod Kruševca, koji je nastradao ove nedelje na Zapadnoj Moravi. Nesrećni Stojanović zadesio se sa kolegama u kabini teretnog kamiona s peskom, koji se prevrnuo za 180 stepeni sa pontona.

Da je Čitluk izgubio čestitog domaćina, svedoči podatak sa sahrane: čak 530 sveća upalili su meštani žaleći za pokojnikom, koji je već preživeo tešku povredu na radu u nekadašnjoj Fabrici ulja, gde je imao 27 godina radnog staža.

– U Uljari je radio od 1981. do 2007, a kičmu je teško povredio 2002. – kaže supruga Snežana.

Sin Ivan svedoči da je pokojnik imao veliko srce i da je često pomagao ljudima u nevolji. Ćerka Slađana priča kako se njen otac spremao da zatraži novac od firme u kojoj je radio ne bi li se svi zajedno počastili za rođendane unučića u prvoj polovini avgusta.

– Nije ni trebalo da ide na posao, jer je on radio kao noćni čuvar, samo je brinuo o mašinama – priča ćerka Slađana. – Neki ga je đavo terao da ide s njima preko Morave. Ne znamo šta se stvarno dogodilo, ne znamo. Izvadili su ga posle pet minuta, ali pomoći više nije bilo.

PONTONSKI MOST

IAKO se niko od nadležnih zvanično nije oglasio posle pogibije koja se, prema informacijama „Novosti“, dogodila 27. jula oko 18 sati nadomak Kukljina, pretpostavlja se da će se brojne inspekcije pozabaviti ovim slučajem, te da će se ispitati pod kojim uslovima je firma iz Velike Kruševice postavila pontonski most gde se i dogodila tragedija, budući da je za ovakav objekat nužno zeleno svetlo niz republičkih institucija.

Inače, procenjuje se da se na skoro 400 lokacija iskopava šljunak i pesak po rekama u Rasinskom okrugu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply