Rus izgradio most na Ribarskoj reci u Kaoniku

Put je ponovo prohodan, na radost oko 300 domaćinstava

Umesto pontona koji je vojska postavila u maju, u Kaoniku izgrađen novi prelaz

 Put je ponovo prohodan, na radost oko 300 domaćinstava

Rus Viktor Aleksandrovič Sitnjikov, generalni direktor kompanije „Strojmaš servis“, donirao je dva miliona dinara kako bi se ponovo izgradio most preko Ribarske reke u Kaoniku, stradao tokom majskih poplava.

 

– Ovaj most simbolizuje povezanost i bratstvo između ruskog i srpskog naroda, a moja donacija izraz je lične želje i opredeljenja da pomognem srpskom narodu kada mu je neophodno. Nadam se da će i moji sinovi nastaviti ovo prijateljstvo – kaže Sitnjikov, koji je pomogao i rekonstrukciju školske zgrade u selu Trmčare.

Podsetimo, žitelji Sušice, Pozlate i Crkvine bili su tri meseca odsečeni od sveta, sve dok pripadnici 210. inženjerskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske iz Kraljeva nisu postavili ponton. Nekako u isto vreme, lokalni neimari počeli su da grade novi most, da ponovo spoje 300 domaćinstava.

Radovi su koštali ukupno pet i po miliona dinara, Sitnjikov je sam obezbedio gotovo polovinu sredstava, a ostatak je pristigao iz gradskog budžeta i iz donacije Crvenog krsta. Na kraju, „Kruševacput“ i „Vlasinac Igda“ okončali su posao po projektu Direkcije za urbanizam i izgradnju – na zadovoljstvo meštana koji tvrde da je novi most nezamenljiv za prelazak poljoprivrednih mašina, s obzirom na to da mnogi od njih imaju zasade kukuruza, pšenice i drugih kultura sve do Đunisa i Kaonika.


SANACIJA

PO podacima Gradske uprave, u kruševačkom kraju sanirano je stotinu kilometara puteva, 200 kilometara vodotokova i 17 mostova. Gradonačelnik Dragi Nestorović ističe da je za ublažavanje posledica elementarnih nepogoda utrošeno 160 miliona dinara iz gradskog i republičkog budžeta.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply