Rukovodstvo FK Napretka ljuto na odluku zbog odlaganja utakmice sa FK Partizanom

FK Napredak Kruševac

IZ KRUŠEVCA KIVNI NA PARTIZAN I ZVEZDU: Da li uopšte da navijamo za naše klubove u Evropi? Utakmica između Partizana i Napretka je otkazana zbog učešća crno-belih u plej-ofu za Ligu Evrope, baš kao i meč između Borca iz Čačka i Crvene zvezde.

FK Napredak Kruševac

Naši predstavnici u Ligi Evrope na korak su od ulaska u grupnu fazu najmasovnijeg evropskog takmičenja, a zbog toga su odloženi njihovi dueli u šestom kolu Superlige Srbije.

Njima to odgovara, ali ne i njihovim rivalima, posebno Napretku, koji se danas pobunio zbog odluke za koju se apsolutno ništa nije pitao.

-Mi se očigledno ništa ne pitamo! I to nema smisla. Da li se fudbal u Srbiji igra samo zbog Partizana i Crvene zvezde? Zar je interes srpskog fudbala igranje pred praznim tribinama?! I ko još u svetu odlaže utakmice nacionalnog prvenstva zbog učešća svojih klubova u Ligi šampiona, ili Ligi Evrope – izjavio je Bojan Filipović, sportski direktor Napretka za ‘Žurnal’.

Utakmica Partizan-Napredak trebalo je da se igra u nedelju od 20 časova, ali je juče otkazana, iako su iz Kruševca već sve podredili tom susretu.

-Rezervisali smo hotel, autobus. Stručni štab je pripremio ekipu da nastavi uspešan niz. I šta ćemo sad? Kao klub sa evro-ambicijama Partizan valjda ima igrački kadar koji može da istrpi igranje na dva fronta, zašto onda traži odlaganje!? Pitam se, treba li uopšte da navijamo za naše predstavnike na međunarodnoj sceni, ako će uoči svake naredne utakmice u Evropi da odlažu one u domaćem prvenstvu i stavljaju pod znak pitanja smisao postojanja naše lige – dodao je Filipović.

Ipak, u redovima ‘čarapana’ zaboravljaju da je ova odluka upravo zbog srpskog fudbala, jer bi uspeh Partizana i Crvene zvezde višestruko pomogao nacionalnom koeficijentu. Ukoliko bi Napredak želeo u Evropu sledeće sezone, sigurno bi mu to značilo.

HotSport.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply