Rukometaši FK Napredak pobedili Crvenu Zvezdu

ork_napredak

Uspeh rukometaša kruševačkog Napretka u pauzi prvenstva Super lige

ork_napredak

Kruševački superligaš ORK Napredak, u finalu turnira četvorice u Boru pobedio u finalu beogrdasku Crvenu zvezdu 25:24, pre toga Železničar iz Niša 31:29

– Titula najboljeg igrača Mirku Mihajloviću i Nemanji Bojanoviću

Crveno-beli su se prvo oprobali sa Novim Pazarom, koji pretenduje za prvo mesto u Prvoj ligi i povratak i elitno društvo. Nadigrali su ih u svim elementima igre i dobili susret 26:16. Uspešno su debitovali Bojanović, pojačanje iz Požarevca i Miljković, rodom iz Vrnjačke Banje, bivši igrač Radničkog iz Kragujevca, koji je godinu dana pod Bagdalom i sada su u Kruševcu završili sve formalnosti oko papira i pravo nastupa za Napredak.

Kruševački superligaš je osvoijio i prvo mesto na turniru u Boru. U prvom susretu pobedio je Železničar iz Niša 31:29. Kažu da su se Nišlije poijačale i da to nije više onaj sastav koji je u prvom delu šampionata gubio sve mečeve. Briljirali su pivotmen Mirko Mihajlović i levi bek Nemnja Bojanović, koji su podelili titulu najboljeg igrača turnira. Za dvojicu mladića lep uspeh i podstrek za dalja pregnuća.

Napredak je najviše pokazao u finalu protiv Crvene zvezde, koju je pobedo 25:24 i delimično se revanširao za poraz u prvom delu prvenstva u Kruševcu. Ovaj sastav je na najboljem putu da bude u top formi prvog vikenda u februara kada počinje bitku za bodove u najeltinijem društvu.

– Igrali smo dobro i to sa Crvenom zvezdom nam je posebno leglo. Pobedili smo i bar, za utehu, revanširali se za poraz u prvom delu prvenstva. Meni je drago što sam proglašen sa Bojanovićem za najboljeg igrača. Siguiran sam da ćemo do početka prvenstva biti spremni i ostati u eliti – veli Mirko Mihajlović.

– Primljnen sam lepo u Kruševcu po dolasku iz Požarevca. U Boru smo nadigrali sve rivale, a očekujem još uspešnije proleće – navodi Nemanja Bojanović.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply