Ribarska Banja dobila nagradu Zlatni tanjir

Nagrada_Ribarska_Banja

Prestižna nagrada „Zlatni tanjir“, koju dodeljuju Udruženje ugostiteljsko-turističkih poslenika Niš,  Asocijacija šefova kuvara Srbije i Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva – SACEN, pripala je Specijalnoj bolnici Ribarska banja. Na svečanoj sednici, odžanoj u sali niškog Univerziteta, u ime domaćina priznanje je direktoru ove ustanove, dr Branislavu Katančeviću uručio predsednik Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Zoran Mirašević.

Nagrada_Ribarska_Banja

Posle jednog od najznačajnijih priznnja ,nagrade beogradskog sajma turizma, SB Ribarska Banja dobitnik je joše jedne nagrade – Zlatnog tanjira koji dodeljuju Udruženje ugostiteljsko-turističkih poslenika Niš, Asocijacija šefova kuvara Srbije i Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva – SACEN. Zlatni tanjir je svojevrsna garancija i preporuka gostu da je na pravom mestu ukoliko se nađe u nagrađenom objektu. Ova nagrada je još jedan dobar pokazatelj našeg rada i svakako svojevrsna potvrda kvaliteta ugostiteljskih usluga , koje su sastavni deo kompletne ponude Ribarske banje istakao je dr Katančević.

Ova nagrada mi je draga iz jednog razloga, zato što smo mi počeli da se bavimo prevencijom u nazad dve – tri godine, nama dolaze zdravi ljudi, koji traže što se tiče ugostiteljstva i turizma ono najbolje. Ova nagrada je i podsticaj da nastavimo ovim putem kojim smo i pošli i nadam se da smo uspešni na tom putu. Ovo što radimo u banji predstavlja kompleksnu i kompletnu uslugu, koja se sastoji iz raznih segmenata, a jedan segment jeste i ugostiteljstvo i turizam.

Mi smo međunrodna turistička patrola koja pažljivo vrednuje ono što možemo ponuditi svetu a Ribarska Banja je biser turizma Jugoistočne Evrope zbog čega je prva na spisku nagrađenih, kaže predsednik Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva – SACEN, Dragan Gligorijević:

Savremena koncepcija, odličan menadžment, izuzetno osoblje, vrhunska jela koja se vraćaju na trpezu kroz ponudu, spoj zdravstvenog turizma radi unapređenja zdravlja, to je za svaku pohvalu, to je ponos i zato je nagrada došla u prave ruke – ističe Dragan Gligorijević.

Sa ciljem da afirmišemo i unapredimo struku i doprinesemo boljem kvalitetu usluga ugostiteljsko turističke privrede Srbije i zaštitimo ugled profesije ustanovili smo nagradu Zlatni tanjir Kvalitet ugostiteljskih usluga jedan je od važnih momenata u banjskom turizmu. Upravo smo se time vodili kada smo odlučivali o dobitnicima, navodi predsednik Udruženje ugostiteljsko-turističkih poslenika iz Niša, Zoran Mirašević

U Srbiji mora da se shvati da mi moramo da se okrenemo banjskom turizmu, banjski turizam je broj jedan kad je u pitanju privreda.

Pored Ribarske banje, za kvalitet u pružanju ugostiteljskih usluga, na svečanosti su nagrđeni najpoznatiji srpski hoteli i restorani a za izuzetan uspeh na takmičenju u Istanbulu, gde su osvojili 33 medalje od kojih 15 zlatnih, člnovima republičke Asocijacije kuvara dodeljene su medalje. Sa niškog skupa majstora kulinarstva, ugostitelja i turističkih radnika poručeno je da su trurizam i ugostiteljstvo jedna od retkih privrednih grana u Srbiji, koja beleži zavidne rezultate.

Izvor RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply