Revitalizacija pruge i nove investicije u gradu

bratislav_gasic

Tvrdnje demokrata da je Kruševac vlasnik 6 hektara zemljišta „14. oktobra“ nisu tačne i to je samo populistički potez mojih prethodnika, koji su, zbog lošeg rukovođenja gradom, doprineli krahu stranke na izborima“, rekao je u današnjem razgovoru sa novinarima gradonačelnik Kruševca, Bratislav Gašić. On je istakao da će iz budžeta grada ove godine biti opredeljeno 46 miliona dinara za lokalni akcioni plan zapošljavanja, podsetivši da je prethodna vlast 2010. i 2011. godine, za tu namenu, izdvojila nešto više od 27, odnosno 24 miliona, a da u prvih šest meseci prethodne godine nije izdvojen ni jedan dinar. Gradonačelnik Kruševca najavio je brojne investicije: revatilizaciju i elektrifikaciju pruge Stalać – Kraljevo, početak rada slobodne zone, rešenje poteškoća u „14. oktobru“ i „Župi“ i interesovanje jedne beogradske firme za 10 hektara zemljišta od Savremenog doma, čime bi bilo upošljeno oko 420, a potom još 300 radnika

bratislav_gasic

Grad Kruševac vodi intenzivne pregovore sa Železnicama Srbije o revitalizaciji i elektrifikaciji pruge Stalać – Kraljevo, koja će biti jedna od bitnijih stvari za privredu ovog kraja, rekao je gradonačelnik Gašić.

– Radi se o kreditu od 800 miliona evra, koji je dobila Srbija. Očekujemo da 50 miliona bude upotrebljeno za prugu Stalać – Kraljevo, a pre toga, pustićemo šinobus, da saobraća na delu koji je sređen, od Stalaća do Kruševca i očekujem da on počne sa radom do 30. juna.

U proteklih sedam meseci, svi potencijalni investitori koji su dolazili ovde, iskazali su veliko interesovanje za slobodnu zonu, pa i dva preduzeća zainteresovana za kupovinu Župe, istakao je on, dodavši da će nakon povratka predsednika Srbije Tomislava Nikolića iz Rusije, uslediti konkretni dogovori u vezi „14. oktobra“.

– Interesovanje za Župu je veliko, postoji pet firmi, dve su se pojavile pre par dana, jer ih interesuje tako sektorski podeljena fabrika. Još jedna ponuda došla je juče za kupovinu Savremenog doma, od Kvan projekta iz Beograda, firme koja se bavi izgradnjom panela. U prvoj fazi trebalo bi da uposli oko 420 radnika, a u drugoj još 300.

Tvrdnje demokrata da je Kruševac vlasnik 6 hektara zemljišta „14. oktobra“, Gašić je okarakterisao kao populistički potez svojih prethodnika, koji su, zbog lošeg rukovođenja gradom, doprineli krahu Demokratske stranke na izborima.

– Koje argumente mogu upotrebiti ljudi koji su na delu pokazali svoju nesposobnost, tj. sposobnost, kako oni kažu i koje je narod kaznio na izborima?! Ne znam koga oni u ovom trenutku predstavljaju, kada u njih poverenje nema čak ni njihova stranka, koja je poslala poverenika iz Beograda.

Iz budžeta grada ove godine biće opredeljeno 46 miliona dinara za lokalni akcioni plan zapošljavanja, a prethodna vlast 2010. i 2011. godine, za tu namenu, izdvojila je nešto više od 27, odnosno 24 miliona, dok u prvih šest meseci prethodne godine nije izdvojen ni jedan dinar – ustvrdio je on. Gašić je rekao i da izdvajanje Doma zdravlja iz Zdravstvenog centra ne treba očekivati pre kraja tekuće godine, budući da će svi troškovi, izuzev plata za lekare, ići na teret Grada.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply