Rešenje za Hotel Rubin u roku od sedam dana

Hotel Rubin krusevac

U Hotelu „Rubin“ u Kruševcu održan je sastanak zaposlenih u Turističko-ugostiteljskom preduzeću „Župa“, koji su u štrajku već dva meseca, sa direktorom Aleksandrom Baragom, pravnim zastupnikom Milanom Petrovićem, gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem i predsednikom Veća sindikata Milenkom Mihajlovićem, na kome je dogovoreno da se u roku od sedam dana definišu pravci prevazilaženja trenutne teške situacije

Hotel Rubin krusevac

Zaposleni u Turističko-ugostiteljskom preduzeću „Župa“ u štrajku su već dva meseca, tražeći isplatu 7 zaostalih zarada. U međuvremenu pokrenuti su sudski postupci radi naplate potraživanja. U postupku su aktivnosti radi prodaje pojedinih objekata ovog preduzeća, ali ostaje otvoreno pitanje šta dalje, rekao je direktor Aleksandar Baraga.

Cilj grada je da ovaj rat između sindikata i poslovodstva stane, jer u suprotnom imaćemo novu „Bagdalu“ u centru grada„, rekao je obraćajući se radnicima gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić. On je dodao da je kompanija u pregovorima oko prodaje određene imovine, što bi išlo za isplatu zarada.

Kako je istakao pravni zastupnik većinskog vlasnika „Bi Bi Si investa“ Milan Petrović, na presude za naplatu potraživanja zaposlenih, firma neće ulagati žalbu, a jedini način da se izađe iz trenutne situacije je da radnici TUTP „Župa“ počnu da rade.

Za naredni period ugovoreni su poslovi vredni 22 miliona dinara, koji mogu da budu realizovani samo okončanjem štrajka. Gradonačelnik Kruševca sugerisao je pronalaženje rešenja za isplatu zarada mesec za mesec. Dogovoreno je da se u roku od sedam dana definišu pravci prevazilaženja ove situacije.

Iyvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply