RASVETLJENO UBISTVO ŽDROKINCA: Ozloglašeni šef kruševačkog klana saučesnik u KRVAVOM ZLOČINU!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu rasvetlili su krivično delo ubistvo izvršeno u junu ove godine u Kruševcu na štetu Dejana Stankovića Ždrokinca (71) i uhapsili dve osobe
Hapsenje_za_ubistvo_u_Krusevcu_vesti_blic_unsafe

Uhapšeni su I. G. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu i Zoran Jotić Jotka (1955) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pomaganju.

Kao neposredni izvršilac ovog ubistva osumnjičen je S. R. (1993) za kojim je već raspisana međunarodna poternica jer se isti sumnjiči da je u maju 2018. godine u Kruševcu izvršio krivično delo ubistvo i na štetu Vojina Stankovića, inače sina ubijenog Ždrokinca.

Dejan Stanković Ždrokinac ubijen je sa više hitaca ispred ulaza u hotel Golf. On je policiji bio dobro poznat od ranije po raznim krivičnim delima, pa i zbog ubistava!

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapšenim I.G i Jotkom određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Ubijen ispred hotela

Stanković ubijen je oko 10.30 sati u kruševačkom naselju Prnjavor. On je inače otac Vojina Stankovića (41) žestokog momka iz ovog grada koji je, takođe, pre svega mesec dana likvidiran u centru Kruševca dok je sedeo u kafiću. Ubijen je pred brojnim očevicima. Da situacija bude još bizarnija, on je navodno ubijen zbog neraščišćenog sukoba svog sina.

Foto: Nenad Božović / RAS Srbija

Dejan Stanković ubijen je sa više hitaca ispred ulaza u hotel Golf. On je policiji bio dobro poznat od ranije, i to ne samo zbog svog sina i unuka. Naime, Dejan Stanković ima brata blizanca Vojina, i obojica su bili poznati kao kriminalci iz ovog grada. Šira javnost je za njih čula kada je u Kruševcu 2014. godine ubijen stomatolog Milutin Rokić. Za ovaj zločin bila su osumnjičena upravo ova dva brata.

 

Međutim, ono što je bilo posebno bizarno je to da, kako su u pitanju jednojajčani blizanci, policija nije uspela da utvrdi koji od njih dvojice je pucao u zubara i oni su tada oslobođeni optužbi!

Prema tadašnjim saznanjima „Blica“ policija je bila gotovo sigurna da je stomatologa ubio baš Dejan Stanković.

 

Sin likvidiran u punom kafiću

Sin Dejana Stankovića, Vojin, likvidiran je pre svega mesec dana u samom centru Kruševca dok je sedeo u punom kafiću.

Prema operativnim podacima, Vojin je važio za jednog od kruševačkih žestokih momaka.

Vojin Stanković Foto: Privatna arhiva
Vojin Stanković

Ubica je na Stankovića ispalio sedam metaka, međutim njega je pogodio samo jedan. On je podigao ruku da bi se zaštitio, ali mu je metak probio šaku i pogodio direktno u čelo.

– Lokali su bili prepuni, žrtva je sa još dve osobe bila u kolima, ali oni su vrlo brzo pobegli – navodi nezvanično izvor.

Osumnjičeni je izašao iz kafića, otvorio vatru, a ljudi su krenuli da beže. Na prve pucnje skoro niko nije odreagovao, nisu shvatili šta se dešava. To je bilo tačno u 13.20. Navodno, žrtva nije ni mogla da se prepozna posle upucavanja, jer je metkom pogođen u glavu.

Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply