Raste broj zaraženih Korona virusom u Rasinskom okrugu

POTVREĐNO PISANjE “NOVOSTI”: Četiri nova slučaja korone u Brusu

Zadnje pristigli podaci Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu potvrđuju pisanje “Novosti” da se skok obolelih očekuje u Brusu. U ovoj opštini potvrđena su četiri nova slučaja KOVID-19, čime se broj obolelih od početka epidemije popeo na 16.

Među obolelima je i  službenik Opštinske uprave, gde nam je predočeno da se pridržavaju svih epidemioloških mera i preporuka Vlade.Iz Brusa je do sada uzorkovano 177 briseva, a pod zdravstvenim nadzorom je 114 lica.Kako su “Novosti” pisale,meštanin Z.K.(78)iz ove opštine preminuo je na Infektivnom odeljenju kruševačke bolnice 9.juna, i ovaj slučaj se dovodi u vezi sa KOVID-infekcijom.

Od početka epidemije u Rasinskom okrugu potvrđeno je 369 slučajeva korona-virusa,a najviše obolelih bilo je u Kruševcu-270. U ostalim opštinama okruga nisu zabeleženi novi slučajevi oboljevanja, pa je tako u Aleksandrovcu KOVID-19 potvrđen kod 44 pacijenta, u Varvarinu -24, u Brusu-12,Ćićevcu-9 i u Trsteniku-6.Do sada se 335 pacijenata smatra izlečenim.

Izvor: Novosti.rs
Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:869928-POTVREDjNO-PISANjE-NOVOSTI-Cetiri-nova-slucaja-korone-u-Brusu-virus-ne-miruje-u-Pcinjskom-okrugu-Kraljevo-se-dobro-bori
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply