Raste broj zaraženih Korona virusom u Rasinskom okrugu

POTVREĐNO PISANjE “NOVOSTI”: Četiri nova slučaja korone u Brusu

Zadnje pristigli podaci Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu potvrđuju pisanje “Novosti” da se skok obolelih očekuje u Brusu. U ovoj opštini potvrđena su četiri nova slučaja KOVID-19, čime se broj obolelih od početka epidemije popeo na 16.

Među obolelima je i  službenik Opštinske uprave, gde nam je predočeno da se pridržavaju svih epidemioloških mera i preporuka Vlade.Iz Brusa je do sada uzorkovano 177 briseva, a pod zdravstvenim nadzorom je 114 lica.Kako su “Novosti” pisale,meštanin Z.K.(78)iz ove opštine preminuo je na Infektivnom odeljenju kruševačke bolnice 9.juna, i ovaj slučaj se dovodi u vezi sa KOVID-infekcijom.

Od početka epidemije u Rasinskom okrugu potvrđeno je 369 slučajeva korona-virusa,a najviše obolelih bilo je u Kruševcu-270. U ostalim opštinama okruga nisu zabeleženi novi slučajevi oboljevanja, pa je tako u Aleksandrovcu KOVID-19 potvrđen kod 44 pacijenta, u Varvarinu -24, u Brusu-12,Ćićevcu-9 i u Trsteniku-6.Do sada se 335 pacijenata smatra izlečenim.

Izvor: Novosti.rs
Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:869928-POTVREDjNO-PISANjE-NOVOSTI-Cetiri-nova-slucaja-korone-u-Brusu-virus-ne-miruje-u-Pcinjskom-okrugu-Kraljevo-se-dobro-bori
Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Jednoglasnom odlukom, profesorka dr Radmila Maksimović dobitnica je Svetosavske nagrade Kulturnog centra Kruševac za 2021. godinu, žena koja je majka, doktorka, sportista, kulturni radnik, borac za očuvanje životne sredine nauka, zapaženu ulogu ima u mnogim poljima - prosvetni rad, sport, književno stvaralaštvo, promocija ekologije, širenje i negovanje svetosavlja uz poštovanje korena, porodice kao institucije, tradicije i nacionalnog identiteta
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply