Raste broj zaraženih Korona virusom, dva pacijenta preminula u Rasinskom okrugu

Dva pacijenta preminula od korone, 7 novozaraženih u Rasinskom okrugu

M.M. (76) iz Brusa, koji je preminuo jutros u KC Niš, bio je srčani bolesnik, dijabetičar, sa respiratornim problemima, dok je M.V. (87) iz Kruševca preminuo u KC Kragujevac, gde je lečen u zadnja četiri dana

DVE osobe iz Rasinskog okruga kod kojih je potvrđen KOVID-10 preminule su danas, saznaju “Novosti” iz više izvora. Kako nezvanično saznajemo, reč je o hroničnom pacijentu: M.M. (76) iz Brusa, koji je preminuo jutros u KC Niš, a bio je srčani bolesnik, dijabetičar, sa respiratornim problemima, dok je M.V. (87) iz Kruševca preminuo u KC Kragujevac, gde je lečen u zadnja četiri dana.

U tom periodu je na teritoriji okruga zabeleženo 7 novih slučajeva oboljevanja korona-virusom. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, u Brusu su registrovana tri nova slučaja, čime se broj potvrđenih slučajeva KOVID-19 popeo na 38 od početka epidemije. Po jedan novopotvrđeni slučaj zabeležen je u Kruševcu gde je sada 281 potvrđen, Aleksandrovcu (47), Varvarinu(25) i Ćićevcu(10). U Trsteniku se broj potvrđenih slučajeva ustalio na 6.

Do sada se izlečenim od korona-virusa vodi 330 pacijenata, a ukupno 34 smrtna slučaja se dovode u vezu sa ovom infekcijom na teritoriji Rasinskog okruga. Od početka epidemije, virus je bio potvrđen kod 408 pacijenata.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:871943-Dva-pacijenta-preminula-od-korone-7-novozarazenih-u-Rasinskom-okrugu

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply