Raste broj turista ali je broj kreveta mali

turizam krusevac

Smeštajni kapaciteti u Kruševcu su na nivou od oko 500 ležajeva i uglavnom imamo hotele sa tri zvezdice ili konačišta, kaže direktorka Turističke organizacije Marina Janković

turizam krusevac

Broj turista u Kruševcu porastao je za oko 6.000 u protekloj deceniji, a ukoliko bi se iskoristili svi potencijali koje ovaj grad ima posećenost bi mogla biti znatno bolja.

„Smeštajni kapaciteti u samom gradu su na nivou od oko 500 ležajeva i uglavnom imamo hotele sa tri zvezdice ili konačišta“, kazala je direktorka Turističke organizacije Marina Janković i dodala da najviše gostiju ima u toku Vidovdanskih svečanosti.

Prema podacima ove ustanove, Kruševac je 2000. godine posetilo 21.763 turista, od toga 934 inostranih. Deset godina kasnije, od 27.663 gostiju, inostranih je bilo više od 5.000.

„Grad Kruševac, kao nekadašnja prestonica, mogao bi da iskoristi istorijsko i kulturno nasleđe“, kaže Jankovićeva i naglašava da se i gradska uprava zalaže da se uredi „Lazarev grad“, u čijoj se blizini nalazi i Crkva Lazarica.

„U Lazarevom gradu, mogle bi da se organizuju i manifestacije, kako bi se privukao što veći broj turista“, kaže Jankovićeva.

Prema njenim rečima, Ribarska banja koja se nalazi nedaleko od Kruševca jedan je od najznačajnijih turističkih kapaciteta.

„U Ribarskoj banji, sada se gradi i prvi velnes spa hotel i nama je cilj da svi oni koji dolaze u banju, posete i Kruševac“, dodala je.

Za razliku od Ribarske banje, čiji su kapaciteti uvek popunjeni, planina Jasrebac, kao veliki potencijal za odmor, lovni turizam, ribolov i druge aktivnosti je najmanje iskorišćena, iako postoji veliko interesovanje turista.

Problem je, navodi direktorka Turističke organizacije Kruševca, što su vile na ovoj planini ili poluotvorenog tipa ili ne rade.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply