RASPORDAJA časti i ugleda odbornika: Epidemija političkih preletača i u Kruševcu!

Politička scena u Kruševcu

Kruševačku političku scenu potresaju sve masovnije promene stranačkih tabora. Danas je teško prepoznati ko je kako prošao na lokalnim izborima 2012.

Politička scena u Kruševcu

Politička scena u Kruševcu

PROMENA stranačkog „dresa“ u gradskom parlamentu poprimila je razmere epidemije, pa odbornici prelaze iz opozicije u vlast, iz vlasti u opoziciju – neretko seleći se iz tabora u tabor čak i koalicije koja predvodi lokalnu samoupravu.

 

Posle izbora održanih 6. maja 2012, vlast u Skupštini grada podelili su GG „Dr Katančević“ i „Pokrenimo Kruševac – SNS“, sa po 19, SPS-JS sa ukupno 14 i DSS sa šest odbornika. U opoziciji je ostao DS sa 12 mandata.

Danas, tabor naprednjaka ima čak 31 odbornika, SPS-JS 11, DSS četiri, dok su se Katančevićeve pristalice – posle udruživanja sa DS – „osule“, pa ih je ostalo tek osmoro i deluju kao opozicija, u kojoj je „politički šareniš“ posebna priča. Jer, u međuvremenu su formirane OO „Zajedno za Srbiju – Zajedno za Kruševac“ sa pet odbornika bivših demokrata, SNP sa dva predstavnika, bivših članova DSS, tri odbornika deluju nezavisno, a Skupština je dobila i predstavnika Republikanske stranke.

– Svaka sednice Skupštine grada počinje izveštajem da je neko nov pristupio vladajućoj stranci, a uvedena je i do sada nezabeležena politička praksa, da odbornici iz jedne vladajuće stranke prelaze u drugu – ističe Srđan Milivojević, predstavnik DS, ukazujući na to da je između dva poslednja zasedanja stranku promenilo šestoro aktera lokalne politike.

Miodrag Đidić, šef OO „Zajedno za Srbiju“, transfere ocenjuje kao frapantnu pojavu. Kaže, i on je promenio stranku, ali tvrdi da je to uradio iz ideoloških razloga i nije bio jedini koji je napustio demokrate – sledeći politiku decentralizacije.

U SNS su više puta istakli da su u njihov tabor svi dobro došli, pa je tako Nenad Andrić, predsednik Gradskog odbora naprednjaka, s ponosom istakao da je u Kruševcu pre izbora bilo oko 6.000 članova, a sada ih je više od 15.000!

Skupština grada pretrpela je brojne promene

Ipak, najviše bure podiglo se zbog Predraga Petronijevića, bivšeg šefa Odborničke grupe JS, koji je sada predstavnik republikanaca. Podsetimo, on je na društvenim mrežama objavio dva audio-snimka koji, ističe, pokazuju pod kolikim je pritiscima bio da pređe u SNS… Danas bi trebalo da održi prvu konferenciju za medije.

POZADINA ISKLjUČENjA

NEDAVNO su iz Demokratske stranke Srbije isključeni dugogodišnji članovi i gradski većnici, Ivan Mijačić i Nebojša Paunović, koji će – po svemu sudeći – biti deo buduće Samostalne DSS. Uvereni da nisu stradali zbog vidovdanskog „ugošćavanja“ u međuvremenu isključenog funkcionera DSS, Andrije Mladenovića – kako im je predočeno – smatraju da su postali žrtve politike Sande Rašković Ivić. Istovremeno, na konferenciji za medije prozvali su predsednika Gradskog odbora Sašu Anđelkovića, optužujući ga za karijerizam.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply