Raspisan tender za drugu fazu radova u dino parku Kruševac, završetak radova i otvaranje planirano na jesen 2020. godine

Na jesen 2020. otvaranje Šarengrada u Kruševcu – Raspisan tender za drugu fazu radova (VIDEO)

(Foto: YouTube/Screenshot)

Kruševac će na jesen ove godine, obogatiti svoju turističku ponudu novim zabavnim parkom – Šarengradom, poznatim i kao Dino park. Ovaj kompleks, koji se gradi na prostoru iza Vatrogasnog doma i naselja Rasadnik 2 u Kruševcu, namenjen je prvenstveno najmlađima i njihovim starateljima a sadržaće replike dinosaurusa raznih veličina, kao i mnoštvo drugih zabavnih sadržaja.
Ukupna vrednost radova iznosi više od 130 miliona dinara, a investitori su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Grad Kruševac.
Miloš Milanović iz TO Kruševac, zadužen za ovaj projekat, kaže za eKapiju da se završetak radova očekuje na jesen, kada će ovaj park moći da primi prve posetioce. On dodaje da je Šarengrad koncipiran i prilagođen svim kategorijama, kako po pitanju sadržaja tako i u smislu tehničke opremljenosti.
– Šarengrad je zamišljen kao mesto porodičnog odmora sa velikim brojem sadržaja prvenstveno namenjenih deci i njihovim starateljima. Sadržaji kojima će biti opremljen nalaze se na površini od 1,5 hektara i ogledaju se prvenstveno u zanimljivom dečijem mobilijaru, replikama dinosaurusa. Tu će biti i peščanik sa kosturom, manje replike dinosaursa predviđene za jahanje, slikanje i zabavu najmlađih posetilaca, kao i kafe restoran sa dečijom igraonicom i suvenirnicom – kaže Milanović.
Kako navodi, u parku će se nalaziti sadržaji predviđeni za igru i sprave koje iziskuju fizičku aktivnost dece kao što su tobogani, zid i mreže za penjanje i drugi.
– Tu će biti prostor za zajedničku igru dece opremljen klackalicama, ljuljaškama, đihalicama, veliki broj elemenata za zabavu i rekreaciju ogradu oslikanu muralima u unutrašnjem delu. Centralno igralište biće prilagođeno osobama sa invaliditetom, a igrališta će biti izgrađena za decu različtiih uzasta, od 0 do 12 gdina. A tu su i vodene površine sa fontanama i mostićima – kaže za eKapiju Milanović.
Inače, radovi predviđeni prvom fazom, koji su obuhvatali uređenje i pripremu zemljišta, izgradnju saobraćajnica, postavku figura dinosaurusa, izgradnju kružnih igrališta su završeni, a Turistička organizacija Kruševca raspisala je tender za drugu fazu.
Druga faza obuhvata izgradnju biletarnice, suvenirnice, poslovne prostorije i kafe restorana sa dečijom igraonicom kao i opremanje istih, te postavku mobilijara, ozelenjavanje i završetak ostalih građevinskih radova.
Krajnji rok za dostavljanje ponuda za zainteresovane izvođače je 15. jun do 12 sati. Javno otvaranje ponuda obaviće se istog dana sa početkom u 12.15 u prostorijama TO Kruševac.
Izvor: Ekapija
Link: https://www.ekapija.com/news/2882402/na-jesen-2020-otvaranje-sarengrada-u-krusevcu-raspisan-tender-za-drugu-fazu
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply