Rasinski okrug dobija regionalno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Rasinski okrug dobija regionalno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Ilustracija (Foto: gameanna/shutterstock.com)

Regionalizacija javnih komunalnih preduzeća za potrebe izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Brusa i Blaca, bila je tema radnog sastanka predstavnika Grada Kruševca i opština Blace i Brus, održanog u prostorijama Rasinskog upravnog okruga.

Projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda opština Brus i Blaca sprovodi Ministarstvo za evropske integracije, a cilj prvog u nizu sastanaka je iznalaženje optimalnog načina saradnje između Grada Kruševca i ovih lokalnih samouprava, odnosno način funcionisanja regionalnog postrojenja, navedeno je na sajtu uprave Rasinskog okruga.

Na radnom sastanku predloge su izneli predstavnici Ministarstva za evropske integracije, Ministarstva za zaštitu životne sredine, rukovodstva Grada Kruševca, opština Brus i Blace kao i direktori javnih preduzeća pomenutih lokalnih samouprava.

Predstavnici PPf-6 Progama podrške Evropske Unije, a u okviru podrške izgradi projektne dokumentacije, prezentovali su rezultate skrininga i izneli konkretne predloge za nastavak i institualizaciju saradnje.
Učesnici su zauzeli načelni stav o posebnoj ulozi i položaju JKP Vodovod Kruševac kao preduzeća koje će prema predložnom rešenju pružati usluge prečišćavanja otpadnih voda opštinama Brus i Blaca. Konačni cilj je udruživanje i formalna regionalizacija.
Izvor: Ekapija
Link: https://www.ekapija.com/news/2688714/rasinski-okrug-dobija-regionalno-postrojenje-za-preciscavanje-otpadnih-voda
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply