Radoica Milosavljević Maša je novi vlasnik regionalne Radio televizije Kruševac – RTK

Maša RTK

Radiotelevizija (RTV) Kruševac i RTV Kragujevac prodate su za 99.500 evra biznismenu Radoici Milosavljeviću iz Kruševca, koji je prethodno kupio i RTV Pančevo, objavila je Agencija za privatizaciju Srbije.

Maša RTK

 

 

Prema podacima Agencije, početna cena za RTV Kruševac iznosila je 13.992 evra, a Milosavljević se, kao jedini ponuđač, obavezao da plati 14.000 evra, dok je za 100 odsto kapitala TV Kragujevac ponudio 85.500 evra, odnosno 117 evra više od početne cene.

Milosavljević je prethodno kupio RTV Pančevo za 87.200 evra.

Agencija je objavila i da je RTV Inđija prodata jedinom ponuđaču Danijeli Šuši iz Šida za 63.458 evra, koliko je iznosila i početna cena.

Agencija za privatizaciju će s proglašenim kupcima zaključiti ugovore o prodaji kapitala nakon dobijanja pozitivnih mišljenja Ministarstva finansija, Uprave za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medija o nepostojanju smetnji za zaključivanje ugovora.

Od 72 medija u kojima država i lokalne samouprave imaju vlasništvo, do sada su prodati i RTV Trstenik, Televizija Apolo iz Novog Sada i RTV Novi Pazar. Za beogradsku televiziju Studio B stigla je jedna ponuda, čije će javno otvaranje biti obavljeno narednih dana.

Neuspešne su bile prodaje javnih informativnih preduzeća Radio Bačka, Radio Medveđa i Radio-televizije Mlava iz Petrovca zbog toga što nije stigla nijedna ponuda.

Prethodnih dana zbog nepostojanja interesovanja nisu uspeli ni prvi javni pozivi za prodaju još nekoliko lokalnih medija – Radio Subotice, Radio Požarevca, RTV Šapca, Niške televizije, Radio Valjeva, Radio Sečnja, Radio Petrovca, Ivanjičkog radija, RTV Jagodine, RTV Reč radnika iz Aleksinca i novinske agencije Tanjug.

Javne licitacije medija počele su 6. avgusta, a po novim propisima oni treba da budu privatizovani do kraja oktobra ove godine. Ako do tada ne dobiju novog vlasnika, njihove akcije će biti besplatno podeljene sadašnjim i bivšim radnicima.

SLIČNE VESTI:

RTV Pančevo kupio kontroverzni kruševljanin Radoica Milosavljević Maša, osuđivan zbog privrednog kriminala!

Bivši robijaš, Radoica Milosavljević Maša, ima nameru da kupi RTK i još tri televizije!

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply