Radnik kladionice u Parunovcu sprečio da naoružani pljačkaši odnesu novac! (SNIMAK POKUŠAJA PLJAČKE)

„ONI MENI PLJAČKA, PLJAČKA, A JA NJIMA – IZAĐITE NAPOLJE“ Ispovest radnika koji je odbranio kladionicu od pljačkaša

Veselin Ivkocić Kruševac kladionica Foto: Facebook / Privatna arhiva

Junak odbrane kladionice “Pin-bet” noćas u Parunovcu kod Kruševca je Veselin Ivković (33). On u ispovesti za “Novosti” otkriva kako je kao pobednik izašao iz drame koja se odigrala noćas oko 3,10 u lokalu, gde radi više od 10 godina.

– Stajao sam za šankom kada su došla dva momka, naoružana, mislio sam stvarno da je šala i rekao sam “izađite napolje” – svedoči za “Novosti” radnik Veselin Ivković.

– Oni su ponavljali samo “pljačka, pljačka, pare, pare”, a ja “izađite napolje”. Imali su kapuljače i marame preko lica i u jednom trenutku, uperili su pištolj i pušku u mom pravcu. Ispalili su metak, a ja sam se tek tada bacio iza šanka. Pokušali su da uzmu novac, ali sam pokušao da sačuvam kasu. Nisam ni svestan šta sam uradio, jednostavno sam hteo da odbranim pazar. Kada sam pregledao snimke sa sigurnosnih kamera, kao da sam tek tada video šta je sve moglo da se dogodi. Možda je i adrenalin bio u pitanju, pa sam tako reagovao – priča ovaj hrabri mladić.

Veselin Ivkocić Kruševac kladionica Foto: Facebook / Privatna arhiva
Veselin Ivkocić Kruševac kladionica

Kasa se u tom koškanju našla na podu kladionice, a novac prosuo. Razbojnici su pokupili tek malo više od 7.000 dinara, što je minimalno, budući da je pazar premašivao 100.000 dinara.

– Oni su pokupili to malo sa poda i pobegli, a ja sam potrčao ka vratima da ih pridržavam rukama i telom . Viknuo sam jednom gostu koji je bio na aparatima da mi brzo donese prsluk, gde su mi bili ključevi. Kada sam zaključao kladionicu, pozvao sam policiju, šefa kladionice, gazdu. Sa policijom su došli i forenzičari, uzeli su otiske sa kase, a mi smo dali izjave u policiji – rekao je Ivković.

Ivković i gosti su još u šoku. Kako se i vidi na snimcima, do kojih su došle “Novosti”, ukupno četvorica mladića učestvovala su u ovom pokušaju pljačke. Jedan razbojnik je ostao na ulici da čuva stražu, drugi je stražario na ulazu u kladionicu, a dvojica su upala u lokal i sučelila se sa radnikom.

Tri kamere pokrile su ceo događaj:u pad razbojnika, otimanje oko kase i na kraju, bekstvo iz kladionice. Sve se odigralo za jedan minut.

Nagrada za junaka

Poslovođa kladionice “Pin-bet” Dejan Kričak kaže za “Novosti” da će sigurno nagraditi požrtvovanog radnika Veselina Ivkovića na koga je ceo kolektiv ponosan.

Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply