Radnici TPR Župa idu u Beograd po plate

hotel_rubin

Ukoliko se uskoro ne postigne dogovor sa poslovodstvom radnici ugostiteljsko turističkog preduzeća ŽUPA zatražiće pomoć u Beogradu, od Agencije za privatizaciju i Vlade Srbije, izjavili su članovi štrajkačkog odbora ovog kruševačkog kolektiva .

hotel_rubin

Ni nakon 20 dana štrajka rešenje se ne naslućuje jer pored gotovo svakodnevnih pregovora nismo dobili konkretne predloge, ističu u Štrajkačkom odboru. Ostalo je otvoreno pitanje kako će se isplatiti sedam zaostalih plata ali i od kojih para će se penzionom fondu platiti doprinosi za 18 meseci i zdravtsvenom za dva, a ukoliko poslodavac nastavi sa praksom održavanja neproduktivnih sastanaka zatražićemo pomoć i podršku u Beogradu, kaže predsednik odbora samostalnog sindikata ugostiteljsko turističkog preduzeća ŽUPA Radovan Džorgović.

U gradu smo dobili podršku ali su na isto tako rekli i da je Agencija prodala preduzeće i da se sada Agencija mora angažovati na traganju za rešenjem. Mi ćemo se obratiti i Vučiću i Dinkiću i nakon dobijana odgovora svi ćemo za Beograd. Mi samo tražimo da nam se plati za period kada smo najviše radili, za april, maj, juni kada je hotel RUBIN radio punim kapacitetom – ističe Đorgović

Po rečima direktora ugostiteljsko turističkog preduzueća ŽUPA Aleksandra Barage, problem je rešiv. U telefonskoj izjavi za Radio televiziju Kruševac kaže da poslovodstvo intezivno radi kako bi se obezbedila sredstva za isplatu zarada. U stalnim je pregovorima sa štrajkačkim odborom i činjenica je smatra da i poslovodstvo i radnici imaju identične interese a to je da se u preduzeću krene sa radom. Ipak, smatra direktor Baraga da i zaposleni delom nose odgovornost za nastalo stanje jer da hotel RUBIN bio otvoren tokom novogodišnjeg slavlja sa mnogo više optizma bi se krenulo u poslovnu 2013. godinu.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply