Popadija – direktorica RFZO teroriše radnike, a oni se pobunili protiv nje!

Popadija RFZO

Veći broj radnika filijale Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje u Kruševcu prikupila je potpise kojima se od direktora RFZO Momčila Babića, koji je takođe danas podneo ostavku, traži da odmah ukloni sa mesta direktora popadiju Goranu Tomanović Jović, koja je na tu poziciju postavljena po političkim zaslugama i bez ijednog dana radnog iskustva u ovom poslu. Potpisani radnici popadiju – direktoricu optužuju za mobing, zloupotrebu službenog automobila u privatne svrhe, svakodnevno špijuniranje zaposlenih itd.

Popadija RFZO

Jedan od potpisnika peticije za smenu direktorke Tomanović Jović kaže: Direktorka svakodnevno maltretira zaposlene, vrši pritisak na njih da „cinkare“ kolege, vređa i ponižava, a nisu joj strane ni kletve! Niko nije pošteđen, od pomoćnika direktora do kurira. Zbog mobinga zdravlje većine zaposlenih je ozbiljno narušeno. Jedna koleginica je ušla u stanje suspektnog moždanog i srčanog udara, kolega je dobio dijabetes, većina je na terapiji sedativima i antidepresivima. Hitna pomoć je u više navrata odvozila naše kolege u sred radnog vremena.

Zadnji primer mobinga i maltretiranja radnici navode slučaj koji se dogodio pre oko mesec dana. Tada je službenica iz Varvarina premeštena u Kruševac, druga službenica iz Kruševca je premeštena u Ćićevac, a treća iz Ćićevca u je poslata Varvarin.

Popadija bez dana radnog staža u ovoj ustanovi, direktorka, Gorana Tomanović Jović, u našem gradu poznatija iz novinskih članokova kao „lepa popadija“, je za direktorku lokalne filijale RFZO izabrana u julu 2013. godine, iako samo ona od petoro prijavljnih kandidata nije ispunjavala sve neophodne propisane uslove konkursa. Pre posla direktora RFZO bila je zapošljena u advokatskoj kancelariji u Novom Sadu, a kao iskustvo je navela volontiranje u Hrišćanskom kulturnom centru. Na mesto direktora je došla po preporuci SNS-a o čemu je naš sajt već pisao.

– Bez ikakvog objašnjenja sistematizovala je tri isturena šaltera u selima u okolini Kruševca u koje tri puta nedeljno putuju radnici filijale, dok u sedištu nemamo dovoljan broj izvršilaca. To je urađeno u predizbornoj kampanji. Živi na 200 metara od zgrade filijale, ali je svakog dana na posao dovozi službeni auto. Pre par meseci je kurira poslala službenim autom poslala u Jagodinu da završi njen privatni posao, da preuzme zapisnik o uviđaju nakon saobraćajne nezgode koja joj se dogodila na autoputu. U utorak, 25. novembra, u toku radnog vremena, sa šestoro zaposlenih, među kojima su bile i dve spremačice, službenim vozilom išla je na miting SNS ispred „Henkela“. – jadaju se ogorčeni radnici RFZO iz Kruševca.

Popadiji – direktorki se zamera i što podatke o osiguranicima, zdravstvene kartone i sve ostale informacije, stavlja na uvid licima koja uopšte nisu zapošljena u RFZO,zamera se što vrši pritisak na službenike koji održavaju informatičku mrežu da špijuniraju emailove zapošljenih, zameraju i to što u komisije RFZO zapošljava svoje prijatelje i SNS partijske prijatelje.

Da su u upravi RFZO ozbiljno svhatili peticiju 55 od 80 zaposlenih govori i poseta dvoje službenika Interne kontrole kruševačkoj filijali u utorak. Oni su obavili pojedinačne razgovore sa nezadovoljnim radnicima.
Iz centrale RFZO nam nisu odgovorili da li će još nešto preduzeti povodom otvorenog sukoba između većine zaposlenih i direktorke. Prema nezvaničnim informacijama, do kojih je „Blic“ došao, u narednih nekoliko dana za vd direktora biće imenovan Tomislav Tomić koji je tu dužnost obavljao do jula prošle godine. Gorana Tomanović Jović bi trebalo da pređe u centralu RFZO u Beogradu.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply