Radnici „Kruševacputa“ u štrajku

Krusevac put strajk

Samostalni sindikat preduzeća „Kruševacput“ najavio je da će u ponedeljak početi štrajk zbog zaostalih plata i regresa, a na posao se neće vratiti dok im ne bude isplaćeno sve što im se duguje.

Krusevac put strajk

 

U preduzeću je održan zbor radnika i doneta je odluka da stupimo u štrajk, a samostalni sindikat je to danas najavio i poslovodstvu, rekao je agenciji Beta predsednik Samostalnog sindikata „Kruševacput“ Marjan Milojević.

 

Milojević je naveo da štrajk počinje u ponedeljak 19. maja, a da je za utorak planiran izlazak radnika na ulice.

Radnici, kako je rekao, traže isplatu četiri zaostale plate i regrese za 2011, 2012 i 2013. godinu.

Prema njegovim rečima, zaposleni su posebno nezadovoljni jer je većinski vlasnik, firma MBA Miljković, od 28 miliona dinara, koliko je „Kruševacput“ dobio do „Puteva Srbije“ za april, na svoj račun prebacila 22 miliona dinara.

„Nama za platu treba 19 miliona dinara. Mogli bismo da poslujemo kada nam neko ne bi uzimao novac“, rekao je Milojević dodajući da bi novac za platu mogao da bude prikupljen i od nekoliko drugih, manjih poslova, ali da preduzeće tada ne bi imalo novca za benzin, popravke, održavanje mašina i nabavku potrebnih sirovina.

Milojević je podsetio da je Trgovinski sud u Kraljevu „Krušvacputu“ krajem aprila odobrio unapred pripremljeni plan reorganizacije, kada je odblokiran račun preduzeća, koji je, prema njegovim rečima, bio u blokadi za oko 200 miliona dinara.

To putarsko preduzeće ima 225 stalno zaposlenih, a po potrebni angažuje i sezonce.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply