Radnici GP Jastrebca i dalje čekaju novac od države, iako su odavno dobili spor u Strazburu!

Još traju muka neimara iz GP „Jastrebac“ iz grada podno Bagdale. I pored presude pred Međunarodnm sudom, još čekaju deo svog novca

Iako su još u februaru prošle godine dobili spor protiv države Srbije pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu, zbog neisplaćanih zarada od 1996. do 2002, radnici građevinskog preduzeća „Jastrebac“ tvrde da su samo delimično isplaćeni. A, poslednji rok za izmirenje po presudama u korist 406 bivših neimara bio je 27. april 2014.

– Dobili smo samo razliku od glavnice po presudi Trgovinskog suda u Kraljevu i odluke iz Strazbura. Prosečno, od ukupne sume koja nam se duguje uplaćivano je do 58 odsto, pa su ljudi nezadovoljni i zahtevaju da ih povedemo u Beograd – kaže Milomir Živković iz Odbora za zaštitu prava radnika GP „Jastrebac“.

Po poslednjim informacijama, koje su dobili od nadležnih, čeka se na odobrenje za isplatu kamate.

– Mnogi su oboleli čekajući pravdu. Ja sam primio samo 41.000 dinara na ime 10 plata, a supruga, koja je takođe radila u firmi, od posledica stresa zbog gubitka posla i nemaštine „zaradila“ je šećer i moždani udar. Nikoga nije briga ni to što je naš sin morao da prekine školovanje, a imao je odličan uspeh – očajan je Živomir Radovanović.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply