Radnici „14.oktobra“ ne odustaju od štrajka!

protest-14.oktobar

Na današnjem protesnom skupu u centru  grada, radnici kruševačke Industrije „14.oktobar“ ponovili su zahtev za smenom sadašnjih i izborom novih članova Nadzornog odbora preduzeća.

 

protest-14.oktobar

Izbor novih članova Nadzornog odbora preduslov je i prvi korak za pokretanje proizvodnje u  Industriji „14. oktobar“, istakli su predsednici odbora Samostalnog i sindikata Nezavisnost Ljubiša Velimirović i Dejan Mutavdžić. Tom prilikom je pročitano je pismo gradonačelnika Kruševca  Bratislava Gašića, upućenog, prošle nedelje predsedniku Vlade Srbije, u kome se traži da se ažurira izbor novih članova Nadzornog odbora, u cilju konsolidacije prilika u ovom po grad strateški važnom preduzeću.

Kako su najavili organizatori skup Samostalni i sindikat Nezavisnost sa protestima će se nastaviti do ispunjenja  zahteva. Narednih dana organizovaće se protesti ispred političkih stranaka koje su delegirale aktuelne članove Nadzornog odbora preduzeća, a za sutra je planirano da se ispred Privredne komore Kruševac, rečeno održati skup kako bi se od predsedniika te asocijacije i bivšeg predsednika Nadzornog odbora Dragiše Rankovića dobili odgovor šta se u prethodne četiri  godine dešavalo uIndustriji „14. oktobar“.

Izvor:RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply