Radionica u Vuku Karadžiću o bezbednosti dece na internetu!

Deca uglavnom kompjuter koriste za igranje igrica

Đake uče o onlajn bezbednosti – Nacionalni projekat, savremeni it karavan, stigao do OŠ „Vuk Karadžić“ u Kruševcu

 Deca uglavnom kompjuter koriste za igranje igrica

Deca uglavnom kompjuter koriste za igranje igrica

KRUŠEVAC – Jedinstvena kampanja koja učenicima predstavlja pravilnu i bezbednu upotrebu informacionih tehnologija, juče se „parkirala“ u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“. Da razmisle pre nego što „kliknu“, da ne dele lične podatke i da ni po koju cenu ne zakazuju onlajn sastanke, samo su neki od korisnih saveta iz IT karavana koje su mnogobrojni kruševački đaci imali prilike da čuju.

– Programom želimo da decu upoznamo s prednostima savremenih tehnologija, ali i da ih upozorimo na potencijalne opasnosti – napominje, za „Novosti“, Tatjana Matić, državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. – Ovo je deo kampanje koju sprovodimo zajedno s Ministarstvom prosvete i partnerom „Majkrosoftom“, a sve u okviru sveobuhvatne kampanje pod imenom „Pametno i bezbedno“. Fokus aktivnosti je na primeni savremenih tehnologija u obrazovanju, ali i razvoju informacionog društva koje je sve primetnije u Srbiji.

– Nama je izuzetno zadovoljstvo što smo izabrani i kao škola i kao grad za realizaciju nacionalnog projekta koji, osim što je važan za učenike, može da pomogne i nastavnicima koji rade sa decom – ističe Dragomir Aleksić, direktor škole.

PROČITAJ JOŠ:  Priprema se Hala sportova u Kruševcu za prijem zaraženih Korona virusom, više od 2000 ljudi u samoizolaciji u Rasinskom okrugu

Pored edukativnog filma i kraćeg predavanja, mališani su imali priliku i da isprobaju video-igre.

Izvor: Novosti.rs

Link: http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:602590-Djake-uce-o-onlajn-bezbednosti

Facebook Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *