Radi se rebalans budžeta jer nije prodat „Aerodrom“ Kruševac

Aerodrom naselje Kruševac

Rebalans budžeta Kruševca za 2015. biće napravljen do kraja leta zbog toga što nije ostvarena planirana prodaja zemljišta na lokaciji „Aerodrom“.

Aerodrom naselje Kruševac

 

Projektovani budžet Grada Kruševca za ovu godinu je dve milijarde 534 miliona dinara.

„Kod izrade budžeta procenili smo da može da se ostvari sa 90 odsto. Sve pokazuje da će toliko i biti realizovano. Rebalans će biti urađen da bi nekim korisnicima smanjili, a drugima dodali sredstva“, rekao je pomoćnik gradonačelnika za finansije Miroljub Ćosić.

Kako je naveo, planirano je da budu smanjeni troškovi tekućeg održavanja za poslove koji idu preko Direkcije za izgradnju grada.

Ćosić je rekao da se gradska uprava „nadala da će završiti proceduru oko preseljenja aerodroma na novu lokaciju, na Rosulje“.

„To je ključ za sva dalja investiranja u gradu. Imamo zainteresovane kupce koji su spremni da na toj lokaciji otkupe zemljište i započnu gradnju“, rekao je Ćosić.

Zemljište na Aerodromu pripada Aero klubu „Mihajlo Živić“ koji je u sudskom sporu sa gradom i ne želi da se preseli na lokaciju novog aerodroma dok ne dobije garancije da će tamo biti izgrađeni svi objekti potrebni za rad kluba.

Vrednost zemljišta na lokaciji Aerodrom procenjena je na 25 miliona evra, a budući stambeno-poslovni kompleks trebalo bi da se prostire na površini od 27 hektara.

„Od tih para treba kupiti zemlju za izgradnju Istočne zaobilaznice. Investitori na Aerodromu bi morali i da plate takse i dozvole od kojih bi grad dodatno prihodovao a zaposlili bi i određeni broj ljudi“, rekao je Ćosić.

Grad Kruševac ne može da računa na dodatna sredstva iz republičkog budžeta, jer je u maju, iz budžetskih rezervi, već dobio 12 miliona dinara.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply