„Kuper tajer“ u Kruševcu gradi novu fabriku

Fabrika-guma.jpg

U novoj fabrici američke kompanije „Kuper tajer“ u Kruševcu zaposliće se 130 radnika do juna 2014. godine. To je i prva kompanija koja je iskoristila olakšice koje daje grad za izgradnju novih pogona i otvaranje novih radnih mesta, saopštila je gradska uprava Kruševca.

Fabrika-guma.jpg

Američka kompanija „Kuper tajer“ prva je iskoristila olakšice koje daje Grad Kruševac za gradnju novih pogona koji će omogućiti zapošljavanje novih radnika, rečeno je u Gradskoj upravi. Olakšice podrazumevaju umanjenje naknade za uređenje zemljišta od 65 odsto jer se kompanija obavezala da će po završetku investicije zaposliti 130 radnika.

Kuper tajer je dostavio plan za izgradnju nove fabrike koja će omogućiti zapošljavanje 130 radnika i dobio je olakšice koje Grad predviđa za takve investitore“, rekao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Načelnica odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda Grada Mirjana Milanović je rekla da je reč o odluci o uređivanju građevinskog zemljišta, koja je doneta 2011. godine.

„Predvideli smo olakšice za investitore koji grade i tako zapošljavaju nove radnike na neodređeno vreme. Investitor je oslobođen 0,5 odsto naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, koja se plaća prilikom izgradnje, a uslov je zapošljavanje najmanje 10 radnika“, objasnila je Milanovićeva.

Dodala je da je „Kuper tajer“ dobio umanjenje naknade od 65 odsto jer je dostavio elaborat kojim se obavezao da će po završetku investicije zaposliti 130 radnika, što treba da uradi najkasnije šest meseci nakon završetka investicije, odnosno do juna 2014. godine.

Umanjenje je, kako je navela, značajno, jer se odnosi na nakandu za uređenje zemljišta na kojem će biti veliki objekat, a koja u trećoj zoni, industrijskoj zoni, iznosi 2.587 dinara po kvadratu.

Gradskom odlukom je predviđeno da investitor, koji ponudi plan gradnje i obaveže se da će uposliti 200 radnika, u potpunosti bude oslobođen plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta.

„Kuper tajer“ se bavi proizvodnjom guma za industrijska i terenska vozila i automobile, a u Kruševcu posluje od januara 2012. godine kada je kompanija kupila Fabriku autoguma, bivšu „Trajal korporaciju„, i preuzela njenih oko 450 radnika.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply